Valentina Sampaio

Transrodna manekenka novo lice Victoria’s Secreta: ‘Nemojte nikada prestati sanjati’

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Instagram

Foto Screenshot InstagramValentina Sampaio, 22-godišnja Brazilka prva je transrodna manekenka koju je angažirala modna kuća Victoria’s Secret. Svojom novom gažom pohvalila se na Instagramu, piše Index.


– Nemojte nikada prestati sanjati, napisala je u opisu videa kojim je otkrila da je novo lice linije donjeg rublja Pink poznatog brenda.


Direktor Victoria’s Secreta Ed Rezek ovom se odlukom pokušao iskupiti za neprimjeren komentar o transrodnim modelima nakon prošlogodišnje revije brenda zbog kojeg se našao na udaru kritika javnosti.
– Bismo li trebali imati transrodne manekenke na reviji? Ne mislim da bismo. Zašto? Jer je naša revija fantazija, izjavio je u jednom intervjuu nakon revije u intervjuu za časopis Vogue.


Njegova izjava stajala ga je gubitka dviju dugogodišnjih Anđelica, manekenki Karli Kloss i Lily Aldridge.


Strani mediji raspisali su se o tome kako bi ovo konačno moglo popraviti ugled brenda koji se često kritizira zbog isključivosti u castingu modela, a Sampaio je bila sjajan odabir jer je već otprije poznata javnosti kao prva transrodna manekenka koja je osvanula na naslovnici Voguea, 2017. godine.