Marshal Mathers

Tajna služba ispitivala Eminema zbog tekstova za koje misle da su prijetnja Donaldu Trumpu

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Tajna služba kaže da je Eminem pokazivao "neprikladno ponašanje" i "prijetnje štićeniku".Tajna služba je ispitivala Eminema o riječima pjesme koja se smatrala potencijalnom prijetnjom predsjedniku Donaldu Trumpu i njegovoj kćerci Ivanki Trump. Page Six piše da su ga odbili kazneno goniti nakon intervjua.


Reper iz Detroita punim imenom Marshall Mathers, prošle je godine u kolovozu izbacio album “Kamzikaze”. Njegova pjesma “The Ringer” naišla je na podignute obrve jer je Eminem, inače oštri Trumpov kritičar, tvrdio da ga je posjetila Tajna služba o čemu je prvi pisao BuzzFeed.


Koncentirani na prijeteće tekstove


U originalnom tekstu Eminem repa o tome da je ‘agent Naranča’ poslao Tajnu službu da provjere razmišlja li doista o tome da ga povrijedi. Da ga pitaju “je li povezan s teroristima”, na što je rekao “samo kada je riječ o tinti i tekstopiscima”.
Tajna služba u to vrijeme nije htjela komentirati situaciju, ali je BuzzFeed podnio zahtjev za pravom na informacije da bi doznao jesu li službe doista ispitale Eminema. Ovaj tjedan su objavili da je im je agencija predala više od 40 stranica cenzuriranog teksta koje pružaju detalje istrage. Dokumenti pokazuju da su bili koncentrirani na “prijeteće tekstove” njegove pjesme “Framed” koja se pojavila na ranijem albumu, “Revival”.


Tajna služba kaže da je Eminem pokazivao “neprikladno ponašanje” i “prijetnje štićeniku”. Federalcima je navodno o svemu progovorio zaposlenik tabloida TMZ koji je tražio komentar na riječi pjesme.


“Repao je zajedno s agentima”


Dokumenti kažu da je 15.12.2017. (kada je izašao “Revival”) “zabrinuti građanin prijavio da Marshall Mathers, reper Eminem, ima novu pjesmu naziva ‘Framed’ s neprikladnim komentarima prema predsjedniku Donaldu Trumpu i prijeteće komentare prema Ivanki Trump”, prenosi Page Six.


“Pjesma je o ubojstvu kojeg se nije mogao sjetiti i koje mora uokviriti posebnim tekstom”, piše u dokumentima. “Posebni tekst” se odnosi na riječi pjesme u kojima se reper pita: “Kako je Ivanka Trump završila u mom bunkeru, osjećam se donekle odgovornim za blesavu malu plavušu” i završava s “drugo ubojstvo kojeg se ne sjećam”.


Dokumenti navode i da ovo nije prvi put da je Mathers imao prijeteće komentare prema predsjedniku i njegovoj obitelji. S Eminemom su odradili i intervju u siječnju prošle godine, o čemu govore dvije cenzurirane stranice dokumenta. 


“Tijekom intervjua s Tajnom službom, kada su agenti počeli čitati riječi pjesme njegova freestyle repa, Mather je bio upoznat s pjesmom i počeo je repati zajedno s agentima”, stoji u dokumentima uz objašnjenje da je Tajna služba “odlučila da se slučaj neće spominjati državnom tužitelju.