Lena Dunham

Skinula se gola, a za svaki komentar donira dolar u humanitarne svrhe: ‘Ljudi, pomozite, bitno je’

P. N.

Foto: Instagram

Foto: InstagramGlumica Lena Dunham nije sramežljiva kad su u pitanju društveni mediji. Njezina posljednja objavazapravo je vrlo hrabra  potpora svim ženama kako bi zavoljele svoje “(ne)savršeno” tijelo.


Ova 31- godišnja glumica otkriva je kako je godinama patila zbog svog izgleda, koji je najčešće bio samo razlog zbijanja tuđih šala, sad je shvatila kako je to bilo sve pogrešno.


Na svom je Instagramu uz fotografiju na kojoj sjedi posve obnažena odlučila se na korak više.
Pred svojih 3 milijuna sljedbenika postavila je izazov, naime za svaki komentar odlučila je donirati po dolar dobrotvorne svrhe točnije za društvo u borbi protiv alkoholizma i ovisnosti.– Svaka negativnost je samo izgovor da još više volite sebe, zar ne?”, započela je glumica svoj post i nastavila :” Komentirajte zbog čega volite sebe. Evo, ja ću krenuti prva: ja sam trezvena odgovorna odrasla osoba koja i dalje voli biti gola.


Sada krenite! Za svaki komentar u sljedećem tjednu, donirat ću dolar @ FriendlyHouseLA, rezidencijalnom programu za žene koje se oporavljaju od ovisnosti o supstancama i alkoholu. Dakle, momci, budite liberalni sa svojom samo-hvalom …”Ovo nije prvi put da se Lana razgolila pred svojim obožavateljima na društvenim mrežama. ožujku, Lena je dijelila goluždravi autoportret pristojno prekriven emotikonima, a 2017. godine objavila je i emocionalnu poruku na svoj rođendan:


– Trebalo mi je toliko godina da za volim svoje tijelo, ali mislim da ga drugi ne mogu voljeti – njegova je jedina svrha bila biti hrana za šale.Glumica je bila suočena i s ženskom reproduktivnom bolešću endometriozom koja je također utjecala na njezin emocionalni život. Sada je nakon svih iskušenja ohrabrena, samosvjesna i sigurna, te je svoja iskustva odlučila podijeliti s drugima te ih na tom putu hrabriti


Lana je prošle godine prekinula i sa dugogodišnjim dečkom glazbenikom Jack Antonoffom s kojim je bila u vezi 6 godina. Tek pola godine nakon prekida glumica se je oglasila priznala koliko se osjećala usamljeno, ali je ipak krizu uspješno prebrodila.