Hrabra pjevačica

Severina objavila emotivnu poruku svom sinu Aleksandru: ‘Ne mogu mi zabraniti da te volim’

Edita Burburan

Foto: instagram

Foto: instagramNakon cjelodnevne jučerašnje drame Severina se oglasila na Instagramu i napisala dirljivo pismo svom sedmogodišnjem sinu Aleksandru. Poruka je topla, hrabra i majčinska:


“Znaš sine, to su samo neki papiri koje je netko ispisao i postoje neka slova koja je netko natipkao u riječi, koja ne vrijede za nas dvoje.


Oduzeli su nas jedno od drugog fizički, ali to je sve što su mogli.
Nakon 7 i po godina sada su mi dali da te viđam 88 sati mjesečno. Hej, pa to je ipak 88 sati. Mogli su i manje, sve su mogli i sve su napravili da nas povrijede.


Ali, znaš što sve mi možemo, ti i ja sa 88 sati? Možemo čuda. Dali su mi da dvaput mjesečno mogu prespavati sa tobom i uspavati te…. Hej, koliko se mi možemo ispričati za te dvije večeri, oni ne mogu ni zamisliti. Sve druge večeri mama će te zamišljati. Jer ti se pretvaraš u svaku moju misao i svaka moja misao se pretvara u tebe.


Mogu mi te neki strani ljudi zabraniti, ali mi ne mogu zabraniti da te volim, da mislim na tebe svaku sekundu. Ovo je sine samo ružan san i mama obećava da ćemo se brzo probuditi.


Opet ćemo se mi uspavljivati svaku večer, a o tome će odlučiti “gospodin vrijeme”. Dotad, mama je uvijek uz tebe i ovo će brzo proći, sine.


Oprosti što ti nisam stigla ni objasniti što se jučer dogodilo, imali smo puno važnijih stvari… Gledali smo “Toy story 4”, pa smo pekli palačinke, pa smo se igrali zooloskog… Nije bilo vremena za tugu, ni za objašnjenje… morala sam te odvesti… Išli smo sa osmijehom.


Te čudne riječi koje postoje samo na papiru, ali ne i u stvarnosti, napisala je jedna teta koja ne zna tko smo mi i koja se igra s nama… teta je na višem nivou igrice. Uvela je nova pravila u igricu zvanu “hrvatsko pravosuđe”.


Mi samo nismo ovo ni slutili, nismo znali pravila. To su njena pravila, njihova, ne naša.


Samo ti meni budi dobro i sve će biti dobro. Mama je dobro Robyne moj, tvoj Batman te čeka.


I Oprosti im sine, jer stvarno ne znaju šta čine….”


foto: Instagram


foto: InstagramSeverina mora plaćati alimentaciju od 160 eura


U nastavku obiteljske drame Kojić – Popović srpski mediji su objavili vijest o presudi koju je donijela sutkinja Tea Golub, ali i svotu od 160 eura mjesečno koju će Severina morati plaćati za uzdržavanje 7-godišnjeg Aleksandra njegovom ocu Milanu Popoviću. Ovu informaciju povrdio je za srpske medije Milanov advokat Hrvoje Jukić.


Nesretna Severinina sudbina majke kojoj se oduzima dijete zaprepastila je hrvatsku ali i srpsku javnost. Ovaj presedan koji će se zasigurno upisati u anale pravosudne prakse jedini pozitivan ishod može imati ukoliko se preispita funkcioniranje hrvatskog pravosuđa, posebice kad je riječ o obiteljskim odnosima.


Spomenimo tek da su se oglasile brojne žene iz javnog žovota poput Nikolinw Pišek i Anđe Marić, koje su prošle kroz pakao sustava, koji opravdavajući sebe radi sve na štetu djeteta.


U Hrvatskoj se prema podacima Državnog zavoda za statistiku svaki treći brak raspada. Iza braka nerijetko ostaju djeca, o kojoj bi trebali skrbiti podjednako oba roditelja, ali, prema statistici čak 76 posto roditelja izbjegava tu obavezu.


Što radi golemi sustav koji bi trebao štiti najprije djetetova prava, od Pravobranitelja za djecu do centara za socijalnu skrb?! 


Prisjetimo se da je i u ovom slučaju presudan čimbenik da se dijete oduzme brižnoj majci, bio upravo iskaz socijalne radnice koja dijete nije čak ni vidjela pune dvije godine. Tko se tu na koga »naslanja«, sutkinja na socijalnu radnicu ili ipak neki treći »vjetar« puše u leđa ovakvoj presudi u korist srpskog tajkuna koji pošto poto želi odvojiti dijete od majke?


No ipak, ne zaboravimo da su spone između majke i djeteta neraskidive, pa sve što možemo poželjeti je puno snage za Severinu i dodati kako sinovi nikad ne zaboravljaju majci nanijetu bol.


foto: Instagram


foto: Instagram