"U ime mafije"

Severina na naslovnici knjige slavnog Maxa Bunkera

Sandy Uran

Foto Jelena Balić

Foto Jelena Balić

Detektiv Finzi odlazi u Sjedinjene Države, a potraga ga odvede u Los Angeles, gdje upoznaje zanosnu blues pjevačicu Sharon…»U ime mafije« roman je tvorca Alana Forda, Luciana Secchia, poznatijeg pod pseudonimom Max Bunker, strip scenarista, publicista i novinara, tvorca svjetski poznatih talijanskih stripova, od kojih je najpopularniji već spomenuti Alan Ford, a na čijoj se naslovnici pojavljuje Severina.


Sažetak potonjeg glasi: – Detektiv Finzi odlazi u Sjedinjene Države jer je njegova tajnica osvojila putovanje za dvoje u nagradnoj igri. Po dolasku u New York svjedoči ubojstvu te se vrlo brzo nađe upleten u aferu FBI-a i njujorške mafije.


Mafijaški boss ga pošalje u potragu za svojim nećakom Charliejem, koji igra ključnu ulogu u prijenosu vlasti sa stare generacije bossova na novu. Potraga ga odvede u Los Angeles, gdje upoznaje zanosnu blues pjevačicu Sharon…

Tim je povodom Severina na svoj rođendan na društvenim mrežama otkrila kako je do suradnje došlo. – »Čuj, hani, halo Bing, kako brat? Zvali su iz izdavačke kuće ‘Sandorf’ da bi oni i Max Bunker htjeli da budeš na naslovnici njegova romana. To je krimić… I da odabereš manekene za detektiva i kriminalca…«


– »Mene zvali? Max Bunker? Alan Ford? ??$€


Snimali smo za nekoliko dana… Moja ekipa s kojom snimam i novi album… Detektiv sa šeširom je moj tonski snimatelj Domagoj Perišić, a kriminalac koji sjedi je kompozitor i producent Filip Miletić.


A kako su samo njih dvojica bili uzbuđeni… A ja san u žutoj vešti na naslovnoj stranici knjige Maxa Bunkera i pucan od ditinje sriće. Hvala, majko, što me rodi. Hvala izdavačkoj kući ‘Sandorf’.


Hvala Max Bunker, hvala Broj 1, hvala Vam što ste nam uljepšali djetinjstvo, ovo je za mene velika radost i čast… Jer Vaše ime je zlatnim slovima urezano u dnevnik mog djetinjstva. Ovo mi je najljepši poklon za rođendan poslije crteža mog sina« kazala je Severina.