Novi problemi kraljevske obitelji

Princ Harry podiže novu tužbu protiv britanskih tabloida

P. N.

Foto Instagram

Foto Instagram

Druga tužba odvojena je od prve, a u njoj se dva britanska medija tuže zbog hakiranja mobilnog telefona. Princ Harry prošloga je tjedna objavio kako je podnio tužbu protiv britanskih novina Daily Mail zbog objavljivanja privatnog pisma njegove supruge Meghan Markle, a sada je isto učinio i protiv novina The Sun i Daily Mirror, prenose britanski mediji.


Druga tužba odvojena je od prve, a u njoj se dva britanska medija tuže zbog hakiranja mobilnog telefona, iako nije navedeno kada se to hakiranje dogodilo i što je točno ukradeno s mobitela Meghan Markle.


– Vjerojatno se ovdje radi o skandalu iz ranih 2000-ih kada je Meghan bila još tinejdžerica – rekao je BBC-jev dopisnik Jonny Dymond.
Slučaj hakiranja mobitela nije obuhvaćen tužbom zbog privatnog pisma koju je Harry podnio prošloga tjedna, a vijest je tada objavio službenim priopćenjem.


– Moja supruga postala je jedna od glavnih žrtava britanskih tabloida koji su protiv nje izveli bezobzirnu kampanju, a sve je eskaliralo tijekom prošle godine. Ne mogu niti opisati koliko je teško bilo trpjeti sve te napise, a sada je došlo do toga da se moramo usprotiviti tom maltretiranju jer nam uništava živote. Moj najveći strah je da se povijest ponovi. Vidio sam što su mediji napravili mojoj majci koju nisu tretirali kao stvarnu osobu. Izgubio sam majku, a sada gledam kako moja supruga postaje žrtva istih sila – naveo je princ Harry u svojem priopćenju kojime je objavio tužbu protiv Daily Maila.