Ne može!

Poznata fotografkinja zamolila englesku kraljicu da skine krunu: Elizabeta II ju izgrdila

P. N.

FOTO/Wikimedia Commons

FOTO/Wikimedia Commons

"Možemo li probati bez krune? Izgledalo bi bolje, manje svečano...", upitala je Leibovitz. Kraljica Elizabeta II je jednom prilikom izgrdila svjetski poznatu fotografkinju Annie Leibovitz, prenosi INSIDER. Razlog je bio želja Annie Leibovitz da kraljica zbog snimanja ukloni – tijaru.


Kraljica je kazala da bi u tom slučaju morala otići sa snimanja i uskladiti frizuru. Situacija se dogodila 2007. godine kada je kraljica bila u posjetu SAD-u, a scena je snimljena kao dio dokumentarca “A Year With the Queen” u režiji BBC-ija. 


“Možemo li probati bez krune? Izgledalo bi bolje, manje svečano…”, upitala je Leibovitz. Kraljica ju je prekinula riječima: “Manje svečano? Što mislite da je ovo?”, pitala je Elizabeta II.
Kraljičina stilistica je objasnila da, ako skine tijaru, neće je moći vratiti natrag.


Leibovitz je zatim predložila da kraljica nosi tijaru za prvih nekoliko fotografija, a zatim ju skine. Elizabeta II je na ovo odgovorila: “Morala bih onda ponovno uređivati frizuru.”


Snimka opisane situacije bila je prikazana novinarima prije službenog izlaska dokumentarca. Novinari su temeljem viđenog napisali da je kraljica “odjurila sa snimanja”. Sekvenca isječaka korištena u najavi, tako je i prikazala situaciju. 


BBC je kasnije objavio službenu ispriku. “U najavi postoji isječak koji implicira da je kraljica otišla. To nije slučaj i stvarna sekvenca događaja je pogrešno protumačena. BBC se ispričava i kraljici i Annie Leibowitz na neugodnostima koje je ovo možda prouzročilo”, stoji u isprici.