Humanitarnost na djelu

Popularne pjevačice albanskih korijena pomažu obiteljima nakon potresa: O akcijama javile na Instagramu

P. N.

FOTO/Instagram

FOTO/Instagram

Pjevačice su putem društvenih mreža objasnile kako će pomoći stanovnicima Albanije. Pjevačice Rita Ora i Bebe Rexha obećale su podržati Albaniju na sve moguće načine nakon strašnih potresa koje su zadesile državu. Potres jačine 6.4 po Richteru je zatresao blizu glavnog grada, Tirane. Za sada brojka smrtno stradalih osoba iznosi 40, a više je od 600 ljudi ozljeđeno, prenosi Music News.


Rita Ora, rođena Albanka koja trenutno boravi u Tirani, na svom je Instagram profilu objavila poruku svima koje je potres pogodio. “Sretan Dan državnosti Albanija! Provodim ovdje svoj rođendan i proteklih nekoliko dana razmišljam o tome što je ispravno učiniti. Zajedno s Erionom Veliajem, odlučili smo odabrati obitelj kojoj ćemo sponzorirati obnavljanje doma zbog devastirajućih potresa u Albaniji, a ja ću direktno pomoći obiteljima koliko god mogu”, napisala je pjevačica na Instagramu.


“Predlažem da tko god može, pronađe obitelj ili udrugu ili na bili koji način pomogne ponovno izgradnji domova žrtava ove katastrofe”, pozvala je pjevačica.


U međuvremenu je Bebe Rexha, čiji su roditelji Albanci, na svom Instagram profilu objavila video. “Bok svima, nalazim se na turneji Jonas Brothersa i primila sam užasne vijesti da je Albaniju zadesio potres. Mnogi od vas znate da smo moja obitelj i ja Albanci, tako da sam odlučila otvoriti račun na stranici GoFundMe da pomognem svim ljudima u nevolji. Osobno ću otići s turneje tijekom slobodnih dana u Albaniju gdje ću osobno davati hranu i vodu ljudima te pomagati u ponovnoj izgradnji njihovih domova. Usput ću provjeriti i da novac ide na dobro mjesto”, kazala je u videu.Ora se s Kosova u Englesku odselila kada je imala tek godinu dana, a iako je Bebe rođena u New Yorku, sebe smatra Albankom.