Bebe Rexha

Popularna pjevačica sasvim iskreno o diskriminaciji: “Osjećala sam se kao smeće”

P. N.

FOTO/Bebe Rexha Instagram

FOTO/Bebe Rexha Instagram

 "Htjeli su da izgubim desetak kilograma. Tada sam bila vrlo malena, imala sam manje od šezdeset kilograma. To me sj****o", priznala je.Američka pjevačica Bebe Rexha nedavno je za listopadski broj britanskog Cosmopolitana progovorila protiv diskriminacije na osnovi težine.


“Kada sam prvi put potpisala ugovor, kompanija me pitala jesam li spremna dovesti se u top formu. Htjeli su da izgubim desetak kilograma. Tada sam bila vrlo malena, imala sam manje od šezdeset kilograma. To me sj****o. Izgladnjivala bih se prije snimanja videospota”, objasnila je Bebe, a prenosi VT.


Pjevačica je nastavila razgovor o urednici koja ju je tjerala da trenira dva puta tjedno. “Sjedila bi preko puta mene za stolom i govorila da nisam izgubila dovoljno kilograma. Sve što sam jela bila je salata”, priznaje Rexha.
Sljedećih je sedam godina pjevačica bila prisiljena nositi se s neugodnim komentarima na svoju težinu, što je imalo itekakav utjecaj na njezino samopouzdanje.


Sve je kulminiralo u siječnju ove godine kada je Rexha tražila što će obući na dodjeli prestižne nagrade Grammy. Nije imala uspjeha prilikom traženja kombinacije, a njezin joj je stilist tada rekao: “Iskreno? Ljudi kažu da si prevelika da bi stala u njihove haljine”.


“To mi je slomilo srce. Bila sam tako tužna, tako depresivna. Osjećala sam se kao smeće. Ta se tuga pretvorila u nešto puno snažnije – bijes. Pomislila sam da je to sve sra**. Bila sam ljuta. Nisam se htjela nikome osvetiti, ali nisam više to trpjela. Bila sam u studiju i samo sam otišla u kuhinju i obavila video-poziv”, otkriva pjevačica.


“Ako je veličina trideset i šest prevelika, onda ne znam što vam reći. To je ludo. Govorite da sve žene na ovom svijetu koje nose veličinu trideset i osam nisu lijepe i ne mogu odjenuti vaše haljine. Je**e se, ni ne želim odjenuti vaše je***e haljine”, rekla je tada.U intervjuu za Cosmopolitan, Rexha je progovorila i o iskustvima s neukusnim glazbenim producentima. 


“Bio je jedan producent koji bi dolazio u studio i masirao mi stopala. Jedan je dan pokušao rukom stići iznad mojih koljena i postao je malo grub, pa sam povukla noge. On je tada rekao da će napraviti što poželi. Ali ja sam odgojena tako da nikada ne dozvolim nekome da mi takne tijelo, ako ja to ne želim. On je inače jako poznat. Moji bivši menadžeri su govorili da nastavim raditi s njim jer mi treba hit”, priznala je popularna pjevačica.