Moda

Pobjeda PETA-e: Victoria Beckham izbacuje životinjsku kožu iz svih kolekcija

P. N.

Reuters

Reuters

Dizajnerica se pridružuje Vivienne Westwood, Diane von Fürstenberg i Chanelu u odluci izbacivanja egzotične kože iz svih dizajna.Victoria Beckham povlači egzotičnu životinjsku kožu iz svojih dizajna nakon što se Udruga za zaštitu životinja PETA godinama žalila na iživljavanje nad životinjama u modnoj industriji.


Prema riječima PETA-e, nekoliko otkrića u industriji egzotične kože pokazalo je da se aligatori drže u otpadnoj vodi u vlažnim i mračnim hangarima, prije nego što im se vrat razreže, a metalne šipke gurnu u njihove glave u pokušaju da se probije mozak, često i potpuno svjesni, prenosi Plant Based News.


Brend je redizajnirao kolekciju bez krzna, a Beckham je izjavila u priopćenju za medije: “Victoria Beckham će prestati koristiti egzotične kože u svim kolekcijama počevši s AW19. Brend Victoria Beckham nikada nije koristio krzno u svojoj odjeći, a prošle je godine potvrdio da će brend i dalje egzistirati bez krzna.”
– Iza svake torbe ili para cipela od krokodila, aligatora, zmije ili guštera, nasilna je smrt, rekla je direktorica PETA-e Elisa Allen u priopćenju za Plant Based News.


– Odluka Viktorije Beckham da zabrani egzotične kože će poštedjeti bezbroj nevjerojatnih životinja goleme patnje, a PETA poziva i druge luksuzne marke da slijede njezin primjer, rekli su iz PETA-e.


Dizajnerica se pridružuje Vivienne Westwood, Diane von Fürstenberg i Chanelu u odluci izbacivanja egzotične kože iz svih dizajna.