JoJo

Pjevačica otkrila tešku stranu slave: “S osamnaest sam dobivala injekcije da nemam apetita”

P. N.

FOTO/Instagram

FOTO/Instagram

Kaže da je njezina izdavačka kuća u to vrijeme pauzirala izdavanje nove glazbe zbog njezina izgleda.JoJo (29) je nedavno otkrila nezdrave mjere koje je poduzimala kao osamnaestogodišnja djevojka, da bi izgubila kilograme. Page Six prenosi da je ova pjevačica i kantautorica stekla svjetsku slavu s tek trinaest godina kada je 2004., objavila debitantski singl “Leave (Get Out)”.


Kaže da je njezina izdavačka kuća u to vrijeme pauzirala izdavanje nove glazbe zbog njezina izgleda.


“Kada sam imala osamnaest, sjećam se da sam sjedila u uredu, a predsjednik kuće je kazao – želimo da izgledaš što je zdravije moguće”, otkrila je u nedavnom intervjuu.
Iako je tada vjerovala da je zdrava, pristala je na strašno restriktivnu dijetu. “Htjela sam nešto izdati i pokušavala sam svašta. Mislila sam da je problem u tome kako izgledam. Završilo je tako da me nutricionist stavio na dijetu od petsto kalorija dnevno i bila sam na injekcijama zbog kojih nemate apetit. Razmišljala sam o tome koliko mogu smršaviti jer će možda tada izdati moj album. Možda sam toliko odvratna pa me nitko ne želi vidjeti u videu i nitko me ne želi pogledati”, razmišljala je tada.


Gledajući unatrag na taj period, pop zvijezda vjeruje da njezina situacija pripada većim problemima njezinih kolega u glazbenoj i zabavnoj industriji.


“Sigurna sam da nas mnoštvo razvije ekstremne nesigurnosti i poremećaje u prehrani i nezdravo razmišljanje o nama samima. Osjećala sam kao da nisam dovoljno dobra”, priznala je. U intervjuu je bila iskrena i o problemima s alkoholom koji su nastali kao rezultat pritiska.


“Počela sam se zbilja uništavati, piti, biti sa strancima, tražiti potvrdu i pažnju te način na koji ću izgledati lijepo i tako se osjećati, vrijedno”, kaže Jojo naglašavajući da bi se zbog alkohola onesvijestila.


Ovisnost nije nepoznanica ovoj mladoj pjevačici. 2015. godine je izgubila oca koji se borio sa zlouporabom opijata. JoJo priznaje da joj je upravo gubitak oca bio prekretnica u vlastitom životu. “Završila bih kao moj tata. Samo bih jednom zaspala i ne bih se probudila”, objašnjava.


Od tada se potrudila preuzeti kontrolu nad vlastitim imidžem i karijerom, a uskoro je dobila i sedmogodišnji ugovor. Sada je povezana s kompanijom Warner Music, a osvojila je i nagradu Grammy za najbolju R&B pjesmu u kolaboraciji s PJ-om Mortom za “Say So”. Kasnije ovog proljeća, izlazi i njezin album naslova “Good to Know”.


“Ovo putovanje je bilo o učenju kako voljeti samu sebe. Osjećam se zahvalno za dugotrajnost i elastičnost koju imam, ali na tome radim svaki dan jer želim stvoriti život za sebe i želim stvoriti nasljeđe”, zaključuje pjevačica.