Taylor Swift

Pjevačica nema živaca za seksizam: “To nikada ne bi pitali muškarca!”

Portal Novilist.hr

FOTO/Instagram

FOTO/Instagram

Iako se na prvi pogled čini kao "normalno" pitanje, isto se većinski postavlja ženama, na što je mlada pjevačica jednostavno "poludjela". Svaka žena se barem jednom u životu susrela s pitanjem oko majčinstva. Od toga: “Planiraš li uskoro imati djecu?” pa do onoga “Zašto ne planiraš imati djecu?”.


Takva se pitanja nerijetko postavljaju u svakodnevnim razgovorima, a događaju se i na onima za posao. 


U svijetu hollywoodskih zvijezda – događaju se tijekom intervjua. Baš se to dogodilo popularnoj pjevačici Taylor Swift (29). 
U petak je Swift tijekom intervjua za Deutsche Press-Agentur postavljeno pitanje vidi li trideseti rođendan kao “prekretnicu”, te je li se spremna “skrasiti” i imati dijete.


Pitanje je upućeno povodom njezinog tridesetog rođendana, ali i zato što se pjevačica nalazi i u vezi više od dvije godine. 


“Mislim da muškarce ne pitate ovo pitanje kada oni navršavaju trideset godina. Tako da, neću odgovoriti na njega.”, odgovorila je Swift.


Pjevačica je u ožujku za Elle pričala o starenju. “Naučila sam da društvo stalno šalje vrlo glasne poruke ženama o tome da su fizički znakovi starenja najgora stvar koja nam se događa”, prenosi The Cut.


Swift dodaje: “Te poruke govore ženama da nam nije dozvoljeno stariti. To su standardi koje je nemoguće dosegnuti”, zaključila je. 


Možda postavljeno pitanje na prvu zvuči kao “normalno”, ali svakako spada među ona najosobnija i sasvim individualna pitanja na koja se ne mora niti odgovoriti. 


Gledajući strane medije koji su prenijeli odgovor pjevačice, većina se slaže da je pitanje “seksističko” i “nepotrebno”.