Potresno

Pjevačica Duffy se oglasila stravičnim svjedočanstvom: ‘Danima sam bila zatočena i silovana’

Hina

Foto Instagram

Foto Instagram

»Nema jednostavnog načina da vam ovo kažem. Mnogi među vama pitaju se što se sa mnom dogodilo, kamo sam i zašto nestala. Puno sam puta razmišljala o tomu kako da ovo napišem... i kako bih se nakon toga osjećala. Nisam u potpunosti sigurna zbog čega mi se čini da je sada pravo vrijeme za to i da će me razgovor o tomu osloboditi.«Velška pop pjevačica Aimee Duffy, koja se dugo nije pojavljivala u javnosti, u utorak je na svojem Instagramu objelodanila da je bila danima zatočena te da ju je nepoznata osoba drogirala i silovala. 


Sada se oporavila i odlučila javno iznijeti svoje traumatično iskustvo. 


Na Instagram profilu objavila je tekst o tomu što joj se dogodilo te je od obožavatelja dobila brojne poruke potpore
Duffy je godine 2011. najavila da će uzeti stanku od javnih nastupa. Iste je godine objavila posljednji i svoj drugi album. Izuzetak je nastup, održan godine 2013., zajedno s brojnim drugim pjevačima na koncertu u New Yorku u čast Edith Piaf, a godine 2015. glumila je američku pevačicu Timi Yuru u filmu »Legend« iz 2015. godine u kojemu glumi Tom Hardy. Snimila je i soundtrack za film.


»Nema jednostavnog načina da vam ovo kažem. Mnogi među vama pitaju se što se sa mnom dogodilo, kamo sam i zašto nestala. Puno sam puta razmišljala o tomu kako da ovo napišem… i kako bih se nakon toga osjećala. Nisam u potpunosti sigurna zbog čega mi se čini da je sada pravo vrijeme za to i da će me razgovor o tomu osloboditi.«


»Sigurno se pitate zašto nisam odlučila iskoristiti svoj glas da bih izrazila svoju bol. Nisam željela pokazati svijetu tugu, ne znajući kako ću pjevati slomljena srca. No ono je postupno dosad zacijelilo.«


»Istina je…, i molim vas, vjerujte da sam sada dobro i na sigurnom. Više su me dana silovali, drogirali i držali u zatočeništvu, no preživjela sam i trebalo mi je puno vremena za oporavak«, napisala je, ne preciziravši pritom što se točno dogodilo.