Vojvoda od Edinburgha

Oporuka princa Philipa: Posebno je darežljiv prema trojici muškaraca, a nije zaboravio ni Harryja

Portal Novi list

Foto Reuters

Foto Reuters

Philip nije bio tip koji će kazniti unuka zbog lošeg ponašanja. Bio je vrlo pravedan, odmjeren i divan čovjek. Nije bio zlopamtilo, kaže izvor britanskih medija o preminulom princuIza princa Philipa, vojvode od Edinburgha, supruga britanske kraljice Elizabete II., koji je preminuo prošlog mjeseca u 99. godini života, ostalo je 30 milijuna funti osobne imovine. Većinu će naslijediti supruga, dakle kraljica, no u oporuci se spominju i mnoga druga imena, piše Jutarnji.


Prema pisanju britanskih medija, koji citiraju razne „bliske izvore” jer Buckinghamska palača odbija komentirati sadržaj oporuke s objašnjenjem da je to obiteljska stvar, novac će dobiti i prinčevi bliski suradnici, što nije običaj u kraljevskoj obitelji.


“Za razliku od drugih članova obitelji, princ Philip bio je darežljiv posebice prema trojici muškaraca koji su se najviše brinuli o njemu”, otkrio je The Sunu neki insajder.
To su njegov osobni tajnik, brigadir Archie Miller Bakewell, te njegov paž William Handerson i lakaj Stephen Niedojadlo.


Neće loše proći ni unuci, među njima i princ Harry, usprkos svim problemima koje je izazvao odstupivši sa suprugom Meghan sa svih dužnosti, preseljenjem na drugi kontinent i javnim istupima na televiziji u kojima nije baš lijepo govorio o familiji.


“Philip nije bio tip koji će kazniti unuka zbog lošeg ponašanja. Bio je vrlo pravedan, odmjeren i divan čovjek. Nije bio zlopamtilo”, kazao je isti izvor.


Njegovo četvero djece: princeza Anne, te prinčevi Charles, Edward i Andrew moći će uzeti što god požele iz njegove goleme i iznimno vrijedne zbirke knjiga.