"Generation Friends"

Omiljena glumica iznenadila šokantnim priznanjem: Jennifer Aniston rekli su da je – predebela za Hollywood

P. N.

FOTO/Instagram

FOTO/Instagram

Glumici su rekli da je "predebela" za većinu uloga, te da mora izgubiti na težini ako želi uspjeti u moru drugih mladih glumaca u Los Angelesu.

Jennifer Aniston je dugi niz godina miljenica javnosti i medija. Glumica iskrenog osmijeha i jednostavnog stila već godinama prima pohvale na račun svog besprijekornog izgleda, a mnogi jednostavno ne mogu vjerovati kako i sa pedeset godina još uvijek izgleda tako mladoliko.
Prije nego li je dobila ulogu koja će joj promijeniti život u seriji “Prijatelji”, Aniston je dobila težak ultimatum. Prema novoj knjizi autora Saula Austerlitza (“Generation Friends: An Inside Look at the Show That Defined a Television Era), simpatičnoj je glumici naređeno da izgubi trinaest kilograma ako želi “ostati u Hollywoodu”, prenosi Hello!Magazine.


Glumici su rekli da je “predebela” za većinu uloga, te da mora izgubiti na težini ako želi uspjeti u moru drugih mladih glumaca u Los Angelesu. “Morala je izgubiti trinaest kilograma ako je željela ostati u Hollywoodu. Los Angeles je teško mjesto za glumicu – bilo je to teško mjesto za ženu. Aniston nije bila debela, svi su mogli vidjeti koliko je prekrasna, ali govorili su da kamera dodaje deset kilograma u seriji za koju će jednog dana ostati zauvijek vezana”, piše Austerlitz.


Aniston se osvrnula na kritike koje su joj bile upućene kada je prvi put stigla u L.A, u intervjuu sa Rolling Stoneom, 1996. godine. Priznala je da mora izbaciti određene namirnice iz prehrane, uključujući sendvič načinjen od majoneze i bijelog kruha, za kojeg je govorila da je “najukusnija stvar na svijetu”.


FOTO/thatfriendsoutfit, Instagram


FOTO/thatfriendsoutfit, Instagram
“Moj je agent rekao iskreno, što je najljepša stvar koju je ikada napravio. Odvratna stvar u Hollywoodu – nisam dobivala puno uloga jer sam bila previše teška”, unatoč teškim riječima, Aniston kaže da su je komentari ponukali na to da promijeni ishranu. “Bila sam iznenađena, ali moja prehrana je bila užasna. Milkshakeovi i pomfri s umakom. Bilo je dobro što sam počela obraćati pozornost na prehranu”, rekla je glumica, a prenosi Hello!Magazine.