Crna haljina

Odvažnom kreacijom Billy Porter pomeo konkurenciju na dodjeli Oscara

P. N.

Reuters

ReutersNoćas se u Dolby Theatreu održala dodjela najprestižnije filmske nagrade na svijetu na najpoznatijem crvenom tepihu.


Dodjela Oscara počela je u dva sata po srednjoeuropskom vremenu, a nominirani za zlatnog kipića, kao i brojne slavne osobe te mnogi uzvanici, počeli su pristizati prije ponoći.


Među njima je možda najkontroverzniji prvi dojam ostavio američki glumac i pjevač Billy Porter koji je na crveni tepih stigao u pratnji supruga Adama Smitha u odvažnoj crnoj netipičnoj toaleti.
Billy je suvereno zavladao teritorijem Dolby Theatrea kada pojavio u raskošnoj crnoj smoking-haljini od baršuna dizajnera Christiana Sirianoa, dok se njegov suprug odlučio za jednostavniju varijantu, pa se pojavio u klasičnom odijelu.Billy je kreacijom ˝ukrao˝ pozornost zvijezdama A liste, a vijest o kreaciji koju je nosio zapalila je Twitter, korisnici su za styling imali samo riječi hvale.


Glumac je dosad nastupao u raznim kazališnim predstavama, među ostalim i na slavnom Broadwayu, glumio u nekoliko filmova, bio dio zabavljačke skupine koja je redovito nastupala u Kennywood Parku u Pennsylvaniji, a snimio je i tri glazbena albuma.


Sa suprugom Adamom vjenčao se 2017. godine.