Justin Bieber

Nekad je bacao rasističke “šale”, ali sada mijenja ploču: Kanadski pjevač ustao protiv rasizma

P. N.

FOTO/REUTERS

FOTO/REUTERS

U odvojenoj je objavi kazao i da ima nove ciljeve Justin Bieber (25) želi koristiti svoju platformu protiv rasizma, nakon što je i sam u prošlosti koristio rasističke izraze, prenosi Page Six.


“Kada sam bio mlad, nisam bio educiran i govorio sam vrlo uvredljive stvari ne znajući snagu vlastitih riječi.  Rasizam još uvijek prevladava i želim koristiti svoj glas da vas podsjetim da smo svi ljudska bića i jednake vrijednosti pred Bogom”, napisao je Biber na svom Instagram profilu.


U odvojenoj je objavi kazao i da ima nove ciljeve. 
“Odlučio sam da će ovi blagdani preuzeti vlasništvo nad svim mojim manama i raditi na njima za mene i one koje volim”, napisao je kanadski pjevač. 


Biebera je 2014. godine napala javnost jer se pojavio video u kojem koristi pogrdni naziv za crnce te rasističku šalu. U vrijeme izlaska videa je bio tinejdžer ali njegov je tim za Page Six kazao: “Justin shvaća da je to bilo pogrešno i družio se s Usherom i Will Smithom koju su pomogli u njegovoj edukaciji. On je sada dvadesetogodišnjak koji preuzima odgovornost”. 


No, nakon toga je izašlo još prigovora na Biebera kada se pojavio novi video. U tom je videu pjevač promijenio tekst pjesme tako da u naslovu ponovno sadrži pogrdan naziv za crne te se našalio o Ku Klux Klanu. 


“Kao mladić nisam shvaćao moć određenih riječi i kako mogu povrijediti. Mislio sam da je u redu ponavljati uvredljive riječi i šale, ali nisam u to vrijeme shvaćao da nisu smiješne te da moje akcije zapravo doprinose neznanju”, kazao je tada Bieber za CNN.