Crna pantera

Naomi objavila kako je izgledala na početku karijere: ‘Rekli su da ću trajati samo 11 godina’

P. N.

Foto: instagram

Foto: instagramRekli su da ću trajati samo 11 godina, ali danas slavim 33 godine u modnom svijetu! Osjećam se blagoslovljeno i zahvalno Bogu. Nikad nisam pomislila da će doći dan kad ću prenijeti takvu poruku na društvenim mrežama! – napisala je Naomi Campbel na svom Instagram profilu povodom visoke obljetnice koju ove godine slavi.


Britanska mankenka će 22. svibnja navršiti punih -49 godina.

Naomi se u poruci dirljivo zahvalila i svojoj majci Valerie Morri riječima:


– Hvala ti što si vjerovala u snove trogodišnjakinje i dopustila mi da budem ja. Tvoja ljubav i podrška dali su mi podstrek da prolazim kroz dobre i loše trenutke. Volim te mama.


Lijepa manekenka zahvalila obitelji i prijateljima, a o svom poslu i odnosu prema njemu kazala je:


– Idem od aviona do zrakoplova iz grada u grad gotovo svakodnevno i stalno radim. Prijatelji mi uvijek govore da usporim i odmorim, ali ja sam u točki svoje karijere kad je moja vizija kristalno jasna i za sada sam na misiji. Misija koja njeguje novu i sljedeću generaciju. Misija koja osigurava da je moja industrija – modna industrija – mjesto koje je raznoliko i jednakih mogućnosti, a ja sam na misiji promijeniti priču i percepciju velikog afričkog kontinenta!


Vjerujem da ću se odmoriti kad to Bog zaželi, ali do tada ću nastaviti!Crna pantera, kako u modnom svijetu vole nazivati Naomi Campbell, rodila seu londonskoj četvrti Streatham. Odgojila ju je majka Valerie, a oca nikada nije upoznala, jer ih je napustio samo dva mjeseca nakon njenog rođenja.


Pohađala je prestižnu londonsku školu baleta (Italia Conti Stage School) i londonsku glumačku akademiju. Karijeru je započela već sa sedam godina kada je glumila učenicu za videospot pjesme Boba Marleyja “Is This Love?”.


U svijet mode ulazi s petnaest godina sasvim slučajno šetajući Convent Gardenom gdje joj je prišla modna agentica. Prvu naslovnicu osvojila je u travnju 1986. godine kad se pojavila na naslovnici Elle, a u travnju 1988. godine pojavila se i na naslovnici pariškog Voguea kao prvi crni model na njihovoj naslovnici.


Manekenka se nikada nije udavala, a prema pisanju stranih medija Naomi je trentuačno slobodna, jer je upravo navodno prekinula vezu s 23 godine mlađim pevačem benda “One direction” Liamom Paynom.