Dražen Mikulić

Nakon prometne nesreće na kućnoj njezi u sigurnim rukama djevojke Wally i pinča Pina

Edita Burburan

Foto: privatna arhiva/ Josip Čekada

Foto: privatna arhiva/ Josip Čekada

Tko zna za koje dobro se sve to dogodilo. Mnogo puta bio sam u nekim bizarnim i zloćudnim situacijama koje su se iz kasnije perspektive izrodile u neko dobro. Nisam neki vjernik, ali možda je to i neki znak da malo usporim, kaže Dražen MikulićGlumac Dražen Mikulić prekjučer je stigao kući i oporavlja se od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći. Poznato je kako riječki glumac gradsku gužvu već godinama zaobilazi vožnjom na motoru, no ovog je utorka, nažalost, unatoč spretnosti i iskustvu podletio pod motor kad je u njega udario automobil koji je nepropisno skretao ulijevo.


– Procijenio sam da će me pogoditi i dodao sam gas kako bih mu pobjegao, ali bio sam prekratak za 20-tak centimetara. Udario me je u zadnji kotač i prevrnuo sam se. Vozač je iz susjedne trake skretao preko moje i udario me u zadnji kotač. 


Iako su ozljede prilično ozbiljne, smrskani gležanj, plavice na boku i ogrebotine na leđima, glumac se ne žali. Sa smiješkom objašnjava kako život ponekad i krivim crtama piše dobre stvari.
– Tko zna za koje dobro se sve to dogodilo. Mnogo puta bio sam u nekim bizarnim i zloćudnim situacijama koje su se iz kasnije perspektive izrodile u neko dobro. Nisam neki vjernik, ali možda je to i neki znak da malo usporim.Snimanja i kazališne premijere na čekanju do daljnjega 


Zbog ozljede, glumac će naredna dva do tri mjeseca hodati na štakama, a brojni projekti u kojima sudjeluje morat će se ili prilagoditi »sjedećoj pozi« ili sačekati nastavak do njegova oporavka.


Glumac je naime upravo u procesu snimanja nastavka popularne TV serije »Novine«, a i premijera predstave HNK Ivana pl. Zajca »Prava komedija« mogla bi zbog toga kasniti.


– S obzirom da je to komedija sastavljena od nekoliko komedija, pa svaki redatelj ima svoje uloge, za neke od njih već sam dobio zamjenu. O jednoj još pregovaramo, ali bojim se kako će biti prilično naporno dolaziti na probe sa štakama ili nositi kolica na pozornicu.


Najteže mu ipak pada ideja kako će zaista morati malo usporiti:


– Prošla dva dana bio sam prilično pospan od lijekova koje sam dobio protiv bolova, ali već danas ne znam što bih sa sobom. Nisam navikao ležati i ništa ne raditi, a i vrijeme je još uvijek lijepo za ploviti morem.Najveća pomoć djevojka Wally, a najveći čuvar patuljasti pinč Pin 


Poznato je kako je glumac vrlo spretan i kad su u pitanju popravci i renoviranja. Primjerice kuću koju su kupili njegovi roditelji u mnogome je pomogao urediti, a u stanu u kojem živi sve je sam radio od instalacija, do postavljanja drvenih podova. Voli raditi i u vrtu koji je iza garaže, jer u prednjem dijelu okućnice zasadio je ukrasno bilje i napravio drveni trijem.


Najnovija strast mu je brodica, koju je kupio polovnu i sam je u potpunosti uredio. Ovog je ljeta njome istraživao uvale Kvarnera u društvu svoje djevojke, 31-godišnje voditeljice u jednom trgovačkom centru, Wally Katarine Sergo.


Dražen je s Wally u vezi već dvije i pol godine. Upoznali su dok je Wally radila u jednom supermarketu, a Dražen je tražio želatinu za kremnište jer ih je želio napraviti sinu Leonu koji je dolazio kući sa studija u Engleskoj. 


– Sretan sam što imam Wally, ona je zaista divna djevojka. Sad će na žalost sve obaveze pasti na nju, ali nadam se da će i moj oporavak trajati kraće od predviđenog – uz smješak završava glumac  dok mu  patuljasti pinč Pin sjedi u naručju i ne odvaja se od svog gazde i laje čim mu netko pokuša pristupiti.