Kraljevski trikovi

Modne tajne Kraljevske obitelji: Skrivanje dekoltea torbicom i maleni utezi za haljine

Portal Novilist.hr

FOTO/Wikimedia Commons

FOTO/Wikimedia Commons

Članovi kraljevske obitelji moraju poštivati striktna pravila ponašanja, ali i oblačenja. Biti članom kraljevske obitelji puno je više od same titule. Njihov dan u javnosti prepun je strogih pravila – od toga kako se ponašati do toga što obući. Cosmopolitan otkriva nekoliko modnih trikova i tajni kojima su se članovi engleske kraljevske obitelji poslužili u mnogim situacijama.


“Dekolte torbice”


Pokojna princeza Diana je koristila večernju torbicu kojom bi pokrivala dekolte u trenucima izlaska iz auta. Na taj je način sprječavala fotografima da „uhvate“ kakvu provokativnu sliku koja previše otkriva. Dizajnerica njezinih torbi nazvala ih je „dekolte torbicama“.


Silikoni za najlonke


Svatko tko je bar jednom nosio najlonke, svjestan je da mogu biti problematične zbog materijala od kojeg su napravljene. Često padaju, a vrlo često se znaju i zgužvati oko zglobova. Pravilo je da članice kraljevske obitelji u svakoj prigodi obvezno moraju nositi najlonke. 
Tako je Kate Middleton stala na kraj potencijalnom spadanju najlonki. Redovito kupuje najlonke sa silikonskim ulošcima koji se  „zalijepe“ za unutrašnjost cipele i brinu o tome da se ne najlonke ne pomiču. 


Tajni češljevi


Osim najlonki, članice kraljevske obitelji u mnoštvu prigoda moraju nositi šešire. Da bi spriječila njihovo padanje ili nakrivljenost, princeza Diana je unutar svojih šešira skrivala češljeve kojima bi ih pričvrstila da stoje na mjestu.


FOTO/Flickr


FOTO/FlickrMaleni utezi za haljine i suknje


Genijalan kraljevski trik koji pomaže da se zbog vjetra suknja ili haljina ne podigne iznad koljena su maleni uzeti. Slični onima kakve znamo staviti na zavjese, koristi Kate Middleton.


Prošle godine u listopadu, Kate je imala modnu nezgodu kada joj je vjetar podignuo haljinu i otkrio bedra, na vjenčanju princeze Eugenie. Jedan od kraljičinih dizajnera, Stewart Parvin, otkrio je da ušije malene utege u šavove kraljevskih suknji i haljina da bi se spriječilo ponavljanje incidenta, prenosi Cosmopolitan.


Broj veće cipelice


Prema modnoj stručnjakinji Harriet Davey, mnoge zvijezde kupuju broj veće cipele. „Često kupe broj ili dva veću cipelu za događaje na crvenom tepihu, da bi izbjegli žuljeve.“ Ovog se trika pridržava i Meghan Markle koja je viđena u “Aquazzura” štiklama koje su joj definitivno bile velike.


FOTO/Wikimedia Commons


FOTO/Wikimedia CommonsBodiji umjesto košulja


Znate ono kada podignete ruke ili se sagnete, a vaša košulja iskoči iz hlača i otkrije leđa ili trbuh? E, to se ne smije dogoditi u kraljevskoj obitelji. Stoga je primijećeno da Meghan Markle najčešće nosi bodi-košulje na hlače ili na suknje.


Ulošci u cipelama


Kraljevski modni kodeks gotovo uvijek zahtjeva profesionalni i svečani stil, a za žene to obično znači visoke pete. Kate Middleton navodno ne nosi štikle bez kožnih uložaka kojima izbjegava da joj kasnije nateknu noge.  Navodno je obožavateljica „Alice Bow“ uložaka koji dodaju mekoću unutar svake cipele.