Unibrow

Model s ekscentričnim detaljem na licu podijelio društvene mreže: “Zbog toga dobivam i prijetnje smrću!”

Portal Novilist.hr

FOTO/Instagram

FOTO/Instagram

Iako je pozirala za Vogue i Guess, djevojka se požalila na konstantno internetsko zlostavljanje. Sophia Hadjipanteli (22) bavi se modelingom, a prepoznatljiva je po svom zaista jedinstvenom izgledu. Jedan detalj na njenom licu istovremeno je i blagoslov i prokletstvo. Njezina “mono obrva” koja ju je proslavile kao modela, nosi sa sobom određeni stupanj nesigurnosti. Upravo zbog tog detalja, Sophia nerijetko prima prijetnje i žrtva je “online” zlostavljanja. 


Sophia je bila na naslovnici Voguea, reklamirala je Guess i Rihanninu SAVAGE X FENTY liniju. Unatoč tome, za “Good Morning Britain” otkrila je da svakodnevno prima negativne komentare, pa čak i prijetnje smrću. 


“U školi su me zlostavljali zbog puno toga što nema veze s mojim licem, pa svoje samopouzdanje nikad nisam gradila na osnovu toga kako me drugi tretiraju. Ne voli negativnu pozornost. Dobivam užasno puno prijetnji smrću. Grozno je kad pomisliš da tamo netko govori nekoj osobi da je toliko neprihvatljivo izgledati kako izgledaš, do te granice da ti prijete životom. Pokušavam ne čitati takve prijetnje. Mnogi mi kažu kad ih dobijem, ali zbilja nemam strpljenja čitati komentar apsolutno svake osobe”, rekla je Sophia voditeljima emisije, a prenosi UNILAD.
Dodaje i da je strašno što mora prolaziti kroz tolike negativne komentare samo da bi pročitala one lijepe, ali kaže da je vrijedno toga. Prirodna plavuša priznaje da je njezin prepoznatljivi “look” nastao 2014. godine kad je zapravo slučajno obojala obrve u crno. Htjela ih je samo malo pojačati, a na kraju im je potpuno promijenila boju.


Odlučila je prihvatiti novi izgled i od njega praktički stvoriti karijeru. Inspirirana obrvama, Sophia je započela s “unibrown” pokretom koji sadrži pozitivnu poruku o vlastitom tijelu. Pokret “jedne obrve” na društvenim je mrežama kao i obično, neke oduševio, a većinu zgrozio.


Davajući intervju za UNILAD, Sophia je prošle godine izjavila da su je internetski “trolovi” inspirirali da im dokaže da su u krivu, te da nastavi pokret. “Znam da će reakcije biti ili vrlo pozitivne ili vrlo negativne. Voljela bih kad bi sve bile pozitivne, ali nisu. No, to ne znači da ću prestati s onim što radim. Mislim da smo svi licemjerni u jednom smislu, ali ljudi obraćaju toliku pozornost na svaki mali detalj u društvu u kojem živimo. Jednostavno su obvezni suditi svakoj stvari koji napravite”, zaključuje Sophia.