Inovativno

Luksuz ili teški kič? Pogledajte pozlaćenu jahtu čiji tjedni najam stoji 300 tisuća dolara

P. N.Pozlaćena 54-metarska luksuzna jahta je uplovila u londonsku luku za vrijeme Fashion weeka, nakon ljetnog promotivnog krstarenja Mediteranom.  


Blješteće plovilo izazvalo je istodobno i prijezir i divljenje prolaznika. Jedan od njih, kako pišu britanski mediji, komentirao je »neki ljudi imaju dovoljno novaca, ali nemaju dovoljno i stila!«


Poznati brend BELLAMI HAIR za vrijeme londonskog modnog tjedna na pozlaćenoj je palubi ugostio ljepotice koje su predstavljale proizvode ove tvrtke koja izrađuje ekstanzije i umetke za kosu.
Jahta koja je blještala za londonskim vezom, bila je detaljno pozlaćena izvana, ali i na dijelovima palube, a pozlaćeni su bili i svi pripadajući dodaci poput jet-skija.


Na jahti se nalaze veliki bazen, spa centar i stakleni vodopad, a prima 12 gostiju u šest luksuznih soba.


Tu je i potpuno opskrbljen frizerski salon, tako da super bogati gosti uvijek mogu izgledati dotjerano. Tjedni najam ove jahte iznosi 300 tisuća američkih dolara, a poželi je netko kupiti morao bi izbrojiti 20 milijuna američkih dolara.Folije kojima se sve češće umataju brodovi zapravo služe u svrhu zaštite plovila, a istodobno su puno jefitiniji od bojanja. Folija štiti boju od štetnih elemenata i UV zračenja. Prema izračunima proizvođača ovih folija, omatanje broda iznosi tek 10 posto troškova bojanja.


foto: Instagram


foto: InstagramLakiranje jahta skupo je i dugotrajno, a mora se raditi najmanje svakih deset godina. Ovakvi omoti na jahti traju nekoliko godina i imaju puno veći raspon boja za razliku od boja lakova. Zanimljivo je i kako se za omatanje brod ne mora vaditi iz mora, a za samo nekoliko dana može zablistati u svakoj mogućoj nijansi, pa i ovako blješteće zlatnoj.