Hrvatski iluzionist

Luka Vidović ostvario uspjeh karijere, jedini je mađioničar s naših prostora kojem je ovo uspjelo

Portal Novi list

Luka Vidović / Foto privatni album

Luka Vidović / Foto privatni album

Nastupio je u najpoznatijoj svjetskoj emisiji "Penn and Teller" na američkoj TV. U njoj gostuju najbolji svjetski mađioničari počevši od Davida CopperfieldaHrvatski iluzionist Luka Vidović doživio je najveći uspjeh karijere. Najpoznatija svjetska TV emisija koja ugošćuje mađioničare iz cijelog svijeta „Fool Us“ autora Penn and Teller emitirala je gostovanje Luke Vidovića u emisiji u „Las Vegasu.


U njoj gostuju najbolji svjetski mađioničari počevši od Davida Copperfielda.

„U Las Vegasu sam bio u svibnju, a emisija je emitirana ovih dana. Ovo je drugi puta da sam bio pozvan. Moje prvo gostovanje je trebalo biti već prije dvije godine, no zbog korone nisam mogao putovati.


Gostovanje u ovoj emisiji je priznanje za mađioničara ravno onom kada glumac osvoji Oskara. Oduševljen sam profesionalnošću cijelog tima i počašćen ovim priznanjem!“ – rekao je Luka Vidović i dodao:


„Zahvaljujem svom mentoru Bojanu Barišiću koji je živa enciklopedija. Satima i satima smo uvježbavali trik koji sam izveo. Tomislav Ivić mi je pomogao slagati video!“ –


Luku Vidovića do studija je dovela velika limuzina kojom se voze neke od najvećih zvijezda. Po dolasku u poznati studio dodijeljen mu je osobni asistent koji mu je bio na raspolaganju cijelo vrijeme boravka.„Bio sam pod tolikom tremom da se same točke ni ne sjećam. Ovo je najveći uspjeh koji jedan mađioničar može samo sanjati. Penn and Teller su me oduševili i ovo je iskustvo koje ću pamtiti cijeli život.


Ovo je veliko priznanje i potvrda da sve što sam radio nije bilo uzalud!“ – govori Luka.


Penn & Teller je poznati američki komičar i iluzionistički duo. Poznati su po tome što od 2011. vode program Penn & Teller „Fool Us“.Penn je u svojim dramama uvijek vrlo pričljiv, a Teller nikad ne govori. Dvojac Penn Jillette i Teller upoznao se 1975. Njih su dvoje radili kao iluzionisti u četvrti Fisherman’s Wharf u San Franciscu u Kaliforniji.


Do 1981. bili su dio grupe od tri iluzionista pod nazivom „Kulturno društvo doline šparoga“. Od 2001. duo je nastupao šest večeri tjedno u „Rio All Suite Hotel i Casinu“ u Las Vegasu.U emisiji Penn & Teller „Fool Us“ pred dvojcem pojavljuju se najpoznatiji mađioničari i iluzionisti iz cijelog svijeta kako bi izveli svoje trikove, a ako niti jedan od njih ne može pogoditi kako je to učinjeno, iluzionist u pitanju pobjeđuje.


Luka Vidović ovim gostovanjem postao je jedini mađioničar s ovih prostora kojem je to uspjelo. Ovo je veliko priznanje i za cijeli mađiončarski svijet regije.