Uz preslatku fotku

Lucija Lugomer napisala dirljivu i osjećajnu posvetu sinčiću: “Putuj, ptičice moja”

P. N.

FOTO/Instagram

FOTO/Instagram

U emotivnoj je objavi podsjetila da je ljubav najljepša stvar na svijetu. Lucija Lugomer je prošlog mjeseca postala mama, a na svijet je donijela sinčića Leona. Upravo je njemu na svom Instagram profilu posvetila i podužu objavu koju prožima mnoštvo emocija.


“”Sine moj, došla su neka jako, jako čudna vremena. Sam Bog zna da sam te rodila tjedna dana prije ovog kaosa i katastrofe. Prvo sam gledala kako brojke umrlih rastu iz dana u dan i gledaš te zemlje svijeta kako se pridružju najcrnjim vijestima koje sam doživjela do sada.


Danas, svega par dana kasnije, gledam te slike iz Petrove bolnice i ostale bolesnike koji su završili na ovoj hladnoći vani i ne mogu niti zamisliti kako je tim ljudima, ljudima koji su zbog štete ostali bez krova nad glavom i pitaju se gdje će prenoćiti. Ta mala dječica koja ničega nisu svjesna. Tim mama i tatama kojima ovo treba biti najljepše iskustvo u životu i njihovi najbitniji dani u životu dok one promrzle u papučama stoje vani i pitaju se što sada?!
I pitam se pitam, kada smo došli do ovoga? Kada je svijet poprimio ovu crnu točku u Svemiru? Kada smo se to tako opustili? I shvatim da je opet majka priroda ta koja nas povezuje i razdvaja. Sine moj, o ovome ćeš jednoga dana čitati iz školskih knjiga. O ovome ću ti pričati i suze mi teku niz lice kada shvatim da će mi se i tada jednako ovako stegnuti oko srca kada ću ti pričati da si rođen svega tjedan dana prije potpune katastrofe. 


Moje dijete je malo, ono ništa ne razumije osim onoga gdje su mama i tata. Sigurnost. Nečije dijete sada, u ovom trenu spašava tuđe živote i opet se pitam hoće li ikada moći izbrisati ove prizore iz glave prije nego što postanu TRAUMA. Znaj da smo SVI ispod ovog neba JEDNAKI! Razlikujemo se po znanju, iskustvu i karakteru. Materijalno u potpunosti nema nikakve veze s tim!!! Neću te učiti gledanjem kroz ružičaste naočale jer ni sama ne vjerujem u te priče ali ću te učiti, ako mi Bog dopusti, da poštuješ druge, da je svaki dan blagoslov i da je ljubav najljepša ‘stvar’ na svijetu. Putuj ptičice moja i bez obzira na sve vjeruj da je život lijep.


Jer je. Samo nekada na to zaboravimo zbog drugih, zbog obaveza, zbog očekivanja, zbog straha i problema. Vjeruj u bolje sutra jer ono postoji. Znaj da si ti vladar vlastitih misli i nedaj da te itko ikada uvjeri u drugačije”, napisala je Lugomer uz preslatku fotkicu bebe Leona.