Felicity Huffman

Lice joj ostarilo od srama: Slavna kućanica osuđena na zatvorsku kaznu zbog davanja mita

P. N.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Celebrityji su podmitili osobe zadužene za testiranje studenata na prijemnom ispitu basnoslovnim iznosima kako bi upisali svoju djecu na prestižne fakultete. U operaciji "Operation Varsity Blues" u istraživanju i razotkrivanju afere sudjelovalo je preko 200  agenata FBI-jaGlumica Felicity Huffman, zvijezda popularne serije »Očajne kućanice« osuđena je na 14 dana zatvora zbog podmićivanja zaposlenika elitnih američkih fakulteta na koje je željela upisati svoje dijete. Osim zatvorske kazne i jednogodišnje uvjetne kazne, 250 sati dobrovoljnog rada, glumica će morati platiti i novčanu kaznu u vrijednosti od 30.000 dolara.


Glumica je na suđenje došla sa suprugom Williamom H. ​​Macyjem, a na njezinom licu osim iscrpljenosti, ocrtavao se strah, zabrinutost i sram.


Ponižena glumica je pred sudnicom u suzama priznala kako se stidi zbog svega što je učinila, te da preuzima punu odgovornost.
Uz ambicioznu glumicu u skandal je upleteno još 30-tak roditelja, kojima sud tek ima izreći kaznu.U operaciji “Operation Varsity Blues” u istraživanju i razotkrivanju afere sudjelovalo je preko 200 FBI-jevih agenata.


Celebrityji su podmitili osobe zadužene za testiranje studenata na prijemnom ispitu basnoslovnim iznosima kako bi upisali svoju djecu na prestižne fakultete.


Slavna glumica svoje je ponašanje objasnila riječima: – U očajničkoj želji da budem dobra majka, nagovorila sam sebe da vjerujem da ovim postupkom osiguravam bolju budućnost. Sada vidim ironiju svega toga, jer sam postigla upravo suprotno.

Nekadašnja »kućanica« platila je 15.000 američkih dolara Williamu “Ricku” Singeru, zaduženom za testiranje studenata na testu sposobnosti SAT-u, koji se koristi kao prijemni ispit za upis na prijediplomske studije u Državama.