Teška trauma

Lady Gaga kroz suze progovorila o neviđenom zlostavljanju: “Ostavio me trudnom na ulici, povraćala sam i bila bolesna”

Portal Novi list

Lady Gaga / Foto Reuters

Lady Gaga / Foto Reuters

Zbog traume imala je psihotične napadaje, sama priznaje kako godinama nije bila ista osoba. No, odlučila je potražiti pomoć psihijatra. Otkrio joj je da ima PTSPAmerička pop pjevačica Lady Gaga otkrila je iskreno sve detalje traume koja joj je obilježila život. PRavim imenom Stefani Germanotta, ova 35-godišnja pjevačka zvijezda, kao 19-godišnja djevojka bila je žrtvom seksualnog zlostavljanja.


“Ostavio me trudnom na ulici, jer sam povraćala i bila sam bolesna”, ispričala je Lady Gaga u prvoj epizodi emisije “The Me You Can’t See” na Apple TV+.


Što se kasnije dogodilo s djetetom, nije otkrila. O svojoj traumi pričala je u suzama.


Zapovjedio joj da se skine
Za sve je okrivila producenta, kojeg nije htjela imenovati. Taj muškarac zapovjedio joj je da se skine i prijetio da će spaliti svu njezinu glazbu, ako to ne učini. Ispričala je kako je bila zlostavljana i zaključana u studiju mjesecima, prenosi Jutarnji.


“Zbog načina kako se oblačim i što sam zapravo provokativna osoba, mislila sam da sam sama kriva za to”, rekla je.


Ubrzo je postala prava glazbena zvijezda.


“Odjednom sam postala zvijezda i putovala sam svijetom od hotela do pozornice i nisam se nikad suočila s time. Odjednom sam počela osjećati ogromnu bol u cijelom tijelu koja je bila ista kao onda koju sam osjetila kad sam bila napadnuta.


Bila sam na nizu pregleda u bolnicama i nisu našli ništa. No, tijelo se sjeća”, objasnila je američka zvijezda, prenosi BBC.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Lady Gaga (@ladygaga)Nanosila si fizičku bol


Zbog traume imala je psihotične napadaje, sama priznaje kako godinama nije bila ista osoba. No, odlučila je potražiti pomoć psihijatra. Otkrio joj je da ima PTSP.


Kako bi se nosila sa psihičkom boli koju je osjećala počela je sama sebi nanositi fizičku bol.


“Iako se osjećam odlično šest mjeseci, potreban je samo jedan događaj da bih se opet osjećala loše”, ispričala je Lady Gaga.


Iz svega je naučila da samoozljeđivanje nije spas, zbog stoga se samo osjećala još gore. Sažaljenje, ističe, ne traži. Sve što želi jest da njezina priča pomogne i inspirira druge da progovore i potraže pomoć.


“Ne govorim svoju priču ovdje da biste plakali zbog mene. Dobro sam. No, otvorite svoje srce za nekog drugog. Kažem vam, prošla sam kroz to i ljudi trebaju pomoć.


Činjenica da mogu pričati o tome pomaže mi da se s tim suočim”, ispričala je pjevačica.I Harry progovorio o svojoj traumi


Otkrila je da je osim PTSP-a razvila i fibromialgiju, bolest koja uzrokuje ekstremnu bol i osjećaj kroničnog umora.


Producenti emisije “The Me You Can’t See” za Apple TV+ su voditeljica Oprah Winfrey i princ Harry koji je i sam progovorio o problemima s mentalnim zdravljem.


Posebno mu je teško bilo nakon smrti majke, princeze Diane, a otkrio je i da se njegova supruga Meghan Markle osjećala suicidalno.


“Mislio sam da će moja obitelj pomoći, ali na svako pitanje, zahtjev, upozorenje, što god, dobio sam samo totalnu tišinu i ignoriranje”, požalio se Harry.


Nakon majčine smrti išao je na terapije jer se teško suočavao s time, a postao je i ovisan o drogi i alkoholu, osjećao se anksiozno i zatočeno.


Oprah Winfrey također je imala poruku za gledatelje.


“Odlučiti da trebate pomoć nije znak slabosti, već je u današnjem svijetu i više nego znak koliko ste zapravo snažni”, poručila je Oprah.