Tradicionalna poruka

Kraljica Elizabetha II u božićnom govoru izdvojila jednog člana obitelji: “Donio je radost”

P. N.

FOTO/REUTERS

FOTO/REUTERS

Govor na Božić je dio tradicije kraljevske obitelji od 1932. godine.Kraljica Elizabetha II je izdvojila princa Harryja i Meghan Markle tijekom godišnjeg božićnog govora, objasnivši da je beba Archie doveo radost u pomalo “čupavu” godinu, prenosi Page Six.


Prethodni pregledi televizijske objave kraljice izazvali su mnoštvo komentara jer obiteljske fotografije na stolu kraljice, nisu uključile one Vojvode i Vojvotkinje od Sussexa koji su Božić provodili u Kanadi.


Na kraju, bili su jedini dio obitelji kojeg je kraljica izdvojila. Prijenos je čak uključio i prekrasnu fotografiju para koji kraljici i princu Phillipu predstavlja Arhchieja, zajedno s Doriom Ragland, Meghaninom majkom.
“Dvjesto godina nakon rođenja moje pra prabake, kraljice Victorije, princ Phillip i ja smo bili presretni pozdraviti našeg osmog praunuka u obitelj”, kazala je kraljica tijekom govora. 


“Naravno, u srcu božićne priče leži rođenje djeteta. Isus je pokazao da maleni koraci, napravljeni u vjeri i nadi, mogu savladati dugotrajne razlike i ukorijenjene podijele da bi donijeli harmoniju i razumijevanja. Put, naravno, nije uvijek jednostavan i mnogo je puta ove godine bio pomalo ‘čupav’, ali maleni koraci mogu napraviti ogromnu razliku”, zaključila je engleska kraljica. 


Govor na Božić je dio tradicije kraljevske obitelji od 1932. godine, kada je prvi održao tadašnji kralj George V.


BBC koji je producirao prijenos govora, piše da je kraljica nosila plavu haljinu od kašmira s potpisom Angele Kelly te broš od safira i dijamanta kojeg je Albert poklonio kraljici Victoriji uoči njihova vjenčanja 1840. godine.