Kraljevski par

Kate Middleton otkrila zahvaljujući čemu je uživala u porodu te da je roditeljstvo izazov

P. N.

FOTO/REUTERS

FOTO/REUTERS

U intervjuu se prisjetila i trenutka kada je William po prvi puta držao malenog Georgea. Kate Middleton se “poprilično svidjelo” iskustvo poroda najviše zbog toga što je znala da će završiti, prenosi Page Six. Poprilično joj je pomoglo što je primijenila tehniku “hypnobirthing”, odnosno vrstu meditacije koja se tijekom poroda koristi kao pozitivna vizualizacija te pomoć pri trpljenju boli.


Jedinstveni joj je pristup pomogao proći kroz tri teške trudnoće. Middleton pati od trudničke hiperemeze, intenzivnog oblika jutarnjih mučnina zbog kojih se, kako kaže, osjećala “poprilično trulo”.


“Hypnobirth je poprilično snažan i zbog toga što su mi jutarnje mučnine bilo toliko strašne tijekom trudnoće, zapravo mi se porod svidio. Bio je to događaj za kojeg sam znala da će završiti. Vidjela sam snagu meditacije i dubokog disanja kada mi je bilo loše. Shvatila sam da je to nešto što mogu kontrolirati”, kazala je Middleton.
Sa suprugom, princom Williamom, ima troje djece – princa Georgea (6), princezu Charlotte (4) i princa Louisa (1).


Budući kralj Engleske nije šaputao riječi ohrabrenja dok je rađala, a Middleton kaže da ga nije niti pitala o “hypnobirthingu” već je to bilo nešto što je željela za sebe.


U intervjuu se prisjetila i trenutka kada je William po prvi puta držao malenog Georgea. “Vidjeti čisti izraz sreće na njegovom licu, bilo je vrlo posebno”, otkriva.


Ipak, roditeljstvo kraljevskog para zna biti poprilično izazovno.


Žele stvarati uspomene


“S našom prvom bebom, mislite da će sve biti kao što je i bilo. Potpuno sam podcijenila utjecaj i promjene koje su se od tog trenutka dogodile u našim životima. Nije bilo tiho u našem domaćinstvu, a William se pitao hoće li tako izgledati roditeljstvo. Trebalo nam je neko vrijeme da se smjestimo i krenemo dalje”, kaže Middleton, a prenosi Page Six.


Čak se i sada muči s organiziranjem roditeljskih i kraljevskih dužnosti. Kaže da se George i Charlotte često pitaju zašto ih ne može pokupiti iz škole, iako se ona i William trude. Kaže da se zbog toga što se mora podijeliti na dvije strane, osjeća krivom. Kraljevski par stoga ima dadilju i domaćicu koji im pomažu s djecom.


Na kraju svega, par se trudi da im prioritet bude stvaranje lijepih uspomena s djecom. “To je ono čega želim da se sjećaju, tih trenutaka sa mnom kao majkom, ali i odlazaka na plažu, močenja, punjenja naših čizama s vodom, to je ono čega želim da se sjećaju. Ne stresne kuće gdje pokušavate napraviti sve, a zapravo ne uspijete u jednoj stvari”, zaključuje Middleton.