Holivudski glumac

John Malkovich stigao u Zagreb: “Napola sam Hrvat, u Hrvatskoj sam uvijek uživao”

Portal Novi list

Foto Reuters

Foto Reuters

Malkovich u Lisinskom izvodi svoj glazbeno-scenski performans "The Music Critic"Holivudski glumac John Malkovich stigao je u Zagreb izvesti glazbeno-scenski performans “The Music Critic”.


Prije nastupa u Dvorani Vatroslava Lisinskog za Novu TV prokomentirao je svoje hrvatsko porijeklo. Otkrio je da ga lijepe uspomene vežu za našu obalu.


“Bio sam ovdje nekoliko puta, uvijek sam uživao. U Zagrebu nisam proveo puno vremena, bio sam samo tri ili četiri puta. Ne poznajem Zagreb toliko dobro.
Posjetio sam puno otoka, proputovali smo velik dio obale. Bilo je lijepo, fantastično.


Išli smo na dugačko putovanje, poveo sam kolege i naše obitelji na dugo krstarenje, tri tjedna, prije nekoliko godina.


Napola sam Hrvat. Točka. Koliko ja znam. Dijelom sam Škot, dijelom Francuz. To nije nešto čime bi se ponosio, niti sramio, mislim. To je činjenica”, izjavio je Malkovich za Dnevnik Nove TV.


Jutarnji list javlja da Malkovich nema u planu prošetati gradom zbog gustog rasporeda. Hrvatsku bi trebao napustiti već sutra.


Njegov performans “The Music Critic” spoj je teatra, glazbe i komedije, u kojem je Malkovich glavni narator. Glumi glazbenog kritičara koji iznosi salve ne baš ugodnih komentara na račun velikih skladatelja.


Cijeli koncept nastao je na ideji violinista Alekseja Igudesmana, koji sa svojim ansamblom tijekom showa prati slavnog glumca.