Instagram bitka

Jaje koje je pobijedilo Kylie Jenner poslalo važnu poruku o mentalnom zdravlju

P. N.

Izvor: Twitter

Izvor: TwitterTjednima nakon što je postalo najomiljenija fotografija na Instagramu, jaje koje je pobijedilo Kylie Jenner i oborilo Instagramov rekord, sada je poslalo važnu poruku o mentalnom zdravlju.


Na televizijskom kanalu ´Hulu´ pojavila se jednominutna reklama s jajetom, šaljući snažnu i kreativnu poruku o mentalnom zdravlju te ističući važnost traženja pomoći kada prolazite kroz težak period, prenosi ABC News.


U videu jaje kaže: “Počinjem pucati zbog pritiska društvenih medija.”

Video je završio poveznicom na Mental Health America, neprofitnu organizaciju posvećenu pomaganju ljudima koji se bore s duševnim bolestima.Izvorna slika jajeta objavljena je na Instagramu 5. siječnja, pozivajući korisnike da zajedno postave svjetski rekord te obore rekord tada vodeće fotografije Kylie Jenner sa svojom novorođenom bebom. U samo 10 dana jaje je postavilo novi rekord s 23 milijuna lajkova.


Iza Instagram računa jajeta navodno stoji Chris Godfrey, koji radi za reklamnu agenciju The & Partnership u Londonu.


Cijela priča oko jajeta svakako je odličan marketinški potez, a najpopularniji Instagram post iskorišten je kako bi istaknuo važnost nečega što je i dalje tabu – briga o mentalnom zdravlju