Finale Wimbledona

“Izgleda kao da je popila 700 pića, brate”: Obožavateljica koju je Kyrgios blatio šalje tenisača na sud

Portal Novi list

Anna Palus i Nick Kyrgios / Foto Screenshot Twitter, Reuters

Anna Palus i Nick Kyrgios / Foto Screenshot Twitter, Reuters

Isprat ću ljagu sa svoga imena, poručuje poljska odvjetnica Anna PalusŽena koju je Nick Kyrgios optužio da je bila pijana i ometala ga tijekom muškog finala Wimbledona u srpnju prijeti da će tužiti Australca za klevetu.


Anna Palus, poljska odvjetnica, privremeno je udaljena sa Središnjeg suda nakon Kyrgiosovog ispada, za koji je rekla da sadrži “nepromišljene i potpuno neutemeljene optužbe protiv mene”, piše The Guardian.


Kyrgios, koji je potom izgubio finale od Novaka Đokovića, rekao je sucu Renaudu Lichtensteinu: “Ona me ometa dok serviram u finalu Wimbledona. Nema druge veće prilike.
Niste mi vjerovali, a onda je ona to opet učinila, umalo me koštalo igre. Zašto je još uvijek ovdje? Ona je poludjela… razgovara sa mnom usred igre, što je prihvatljivo?”Kada je Lichtenstein rekao da ne zna na koga Kyrgios misli, igrač je rekao: “Znam točno koja je, to je ona s haljinom, ona koja izgleda kao da je popila oko 700 pića brate.”


Palus, koja je ispraćena prije nego što joj je dopušteno da se vrati, rekla je nakon meča da je popila samo dva pića i da je hrabrila Kyrgiosa.


U utorak je rekla da je bila na finalu s majkom i da se tome bila dugo veselila.


“Tijekom finala, Nick Kyrgios je iznio nesmotrenu i potpuno neutemeljenu optužbu protiv mene”, rekla je.“Ne samo da je to prouzročilo znatnu štetu tog dana, što je rezultiralo mojim privremenim uklanjanjem iz arene, nego je lažna tvrdnja g. Kyrgiosa emitirana milijunima diljem svijeta, nanijevši meni i mojoj obitelji veliku štetu i nevolju.


“Nisam u sporu, ali nakon dugog razmatranja, zaključila sam da nemam drugog izbora osim da uputim svoje odvjetnike Brett Wilson LLP da pokrenu postupak za klevetu protiv gospodina Kyrgiosa kako bi skinuli ljagu s mog imena.


Potreba da se dobije opravdanje i da se spriječi ponavljanje optužbe, jedini su razlozi za poduzimanje pravnih radnji.”


Rekla je da će sva nadoknađena šteta biti donirana u dobrotvorne svrhe i da je spremna ići na viši sud ako Kyrgios ne ponudi “brzo rješenje ove stvari”.


 Palus je dopušteno da se vrati tijekom finala nakon što je dobila vodu. Neposredno nakon meča, rekla je za Sun:


“On [Kyrgios] uvijek govori da je publika protiv njega i htjela sam pokazati da smo za njega, htjela sam ga ohrabriti.


“Popila sam samo jedan Pimm’s i jedan rosé. Udarila me temperatura, nisam imala šešir. Stvarno mi je žao.”


Kyrgios se zasebno suočava s kaznenom prijavom u Australiji za obični napad.


Na ročištu u sudu za prekršaje glavnog grada Australije u utorak, slučaj je odgođen do 4. listopada nakon što je sudac odbio zahtjev Kyrgiosovog odvjetnika da se odgodi do 25. studenog.