Objavila poduži tekst

Ivana Kindl objavila što misli o domaćoj glazbenoj sceni: “Jedna sam od najboljih vokalistica i to se zna”

S.M.

Ivana Kindl/Instagram

Ivana Kindl/Instagram

Pjevačica je kazala da je domaća glazbena scena podijeljena kao i sve u društvu.Pjevačica Ivana Kindl na svom je Facebook profilu objavila poduži status povezan s dodjelom Porina koja se održala ovoga petka. U objavi je komentirala hrvatsku glazbenu scenu i kazala što misli.


“Naša scena je podijeljena kao i sve u društvu, puno je izvođača koji se non stop pojavljuju, dok neki drugi kao da su nestali… Nisu nestali, tu su, samo nisu isforsirani. Nastala je zbunjola, nesrazmjer.


Pratim našu scenu otkad je nastala devedesetih, dugo sam i ja sad dio nje, no i dalje sve pratim. Status zvijezda devedesetih nitko nije uspio dosegnuti. Nakon 2000. se pojavila nova generacija među kojima sam i ja. No nije se nas solista tad pojavilo niti približno u tolikom broju kao zadnjih godina otkad se pojavila nova generacija. Zvijezde devedesetih su imale najzdraviju scenu. Bilo je i tad svega, no tadašnja publika se puno više lovila za kvalitetne sadržaje nego publika danas. Na telki je bilo more glazbenih emisija i to je publika zbilja pratila.
Onda smo se nakon 2000. pojavili mi neki i uspjeli osjetiti dašak te zdrave scene”, napisala je pjevačica.


Kazala je i da su se kasnije otvorila vrata trashu i žutilu te da je publika više počela cijeniti klikove od kvalitete.


“Publika se počela okretati prema cajkama, klikovi i pogledi su postali bitniji od kvalitete. No onda se, oko 2010. ili nešto kasnije počela događati ekspanzija novih mladih imena,osobito kantautorica..pa novi bendovi i novi val izvođača koji su u startu imali internet publiku. Moja generacija je tu popušila jer mi smo najviše imali tv publiku, a na tv su se vratili spotovi koji se svaki dan vrte u kasnom terminu kojeg rijetko tko gleda. Preokret.


Danas imamo ekspanziju mladih izvođača. Većina njih ne može doći do etera koji je nekad bio otvoren za sve. Bez obzira na internet, na klikove i lajkove o kojima su ovisni ti mladi, opet ne može svatko dobaciti. Nestrpljivi su. Ako im spot u dva dana ne dosegne milju pogleda oni rezoniraju kako pjesma nije uspjela. Za time se i mlađa publika povodi nažalost”, napisala je Ivana Kindl.


Na kraju je zaključila da je ona svoju misiju odradila te napisala: “Jedna sam od najboljih vokalistica i to se zna. To ostaje. Imam jedan pravi hit i da na tome i ostane opet ok. Nisam najsexy, najljepša, s dugim nogama i fantastičnom guzom. Ne bi’ voljela da se o meni tako piše. Nije mi želja biti megapopularna, ne štancam hitove već pjesme prema feelingu, ne zanima me slava”.