Seksualnost

Istraživanje tvrdi da žene u vezama varaju nešto više nego muškarci

P. N.

Pixabay.com

Pixabay.comNajnovije istraživanje kazuje kako su žene sklonije nevjeri od muškaraca, barem tako tvrdi američka autorica dr. Wednesday Martin, a sve je opisala u svojoj knjizi »Sve u što vjerujemo o varanju je neistina«.


Prema njezinom istraživanju, žene se puno prije nego muškarci umore od monogamnog odnosa, pa tvrdi da je ženski libido opasno podcjenjen.


– Ženama brže dosadi monogamni partnerski seks nego muškarcima. Većina ih doživljava ozbiljan pad želje u razdoblju od prve do treće godine u odnosu. Kad bi mogle biti s novim partnerom ili čak robotom za seks njihova bi se želja vratila – tvrdi znanstvenica.

Ženski libido, dodaje, uništavaju vjenčani prsten te pripitomljavanje kroz majčinstvo, gdje žena posvećena djeci nema vremena za realizaciju svoje seksualnosti. Žene se osjećaju zatočenicama doma i djece. Ipak rješenja suvremenih tehnologija, iako često optuživana, čine se kao jedino moguće riješenje.Primjerice, nove tehnologije pružaju nove mogućnosti u realizaciji bračne prevare. Jedna od njih su društvene mreže gdje se uz pomoć jednostavnih aplikacija mogu organizirati željeni susreti. No osim brojnih društvenih mreža koje su već uobičajen način liječenja »bračne apstinencije« najnovija pomoć stiže u obliku androida, odnosno robota za seks.Prema zaključcima dr. Martin prevara s robotom bila bi prihvatljiva u monogamnom odnosu, a mogla bi ga i sačuvati.


Zasad vlada velika dvojba oko ovog tehnološkog izuma, ali čini se da bi dogledno vrijeme stvar mogla postati sasvim prihvatljiva.


Tvrtke poput Realbotixa počele su stvarati početkom prošle godine muške robote s bioničkim penisima, ali cijena od 11.000 razlog je što ih baš i nema na mainstream tržištuInternetska tvrtka YouGov za istraživanje tržišta, otkrila je kako 49 posto odraslih Amerikanaca vjeruje da će seks s robotima postati uobičajena praksa u idućih 50 godina.


Istraživanje koje je obuhvatilo 1.146 odraslih osoba u dobi od 18 i više godina pokazalo je da samo 9 posto ispitanih žena smatra kako je seksualni odnos moguć s robotom. Međutim, svaki četvrti muškarac, ili njih 24 posto, bilo je otvoreno za tu ideju.


Izgled robota bio je važan čimbenik i za muškarce i za žene, jer čak je 52 posto ispitanika smatralo kako je bitno da robot bude sličan čovjeku.U međuvremenu tržište ženskih seksualnih lutaka cvate, a muškarci čak mogu posjetiti i robotske bordele .


O ženskom mlibidu pisao je i njemački istraživač Dietrich Klusmann koji je također zaključio kako žene nemaju manji spolni nagon.


U svakom slučaju obje studije pokazuju kako seksualna želja u prve tri godine opada kod muškarca i kod žena.


Zanimljivo je da se to nije dogodilo ženama koje su živjele odvojeno od svojih partnera.


Istraživanje je potvrdilo činjenicu kako i muškarci i žene koji uđu u dugoročno partnerstvo počinju lutati i žudjeti za promjenama seksualnog partnera, a prema anketi iz 2015. godine gotovo je jednak broj muškaraca i žena priznalo prevaru: 20 posto muškaraca i 19 posto žena.


Prema provedenom istraživanju sve ispitanice koje su prevarile svoje partnere bile u potrazi za istim:


– Njihove motivacije za varanje bile su vrlo različite, ali zajedničko im je bilo to što su htjele avanturu, uzbuđenje i osjećaj požude – a to nisu dobivale iz dugoročne veze. Ljudi bi im mogli za to suditi, ali mislim da ako prestanemo prosuđivati ​​žene i početi gledati njihovu motivaciju. To će nam pomoći da ispravnije shvatimo sve žene.