Ava Louise

Influencerica početnica zarađuje oko 20 tisuća kuna mjesečno i sablaznila je javnost izjavama

P. N.

Foto: Instagram

Foto: InstagramInstagram influencerica Ava Louise našla se u središtu medijske pozornosti nakon što je tijekom gostovanja kod Dr. Phila izjavila kako bi “radije umrla zgodna nego živjela ružna”.


Ava je zapravo početnica u svijetu influencerica, na svom Instagram profilu ima tek 26 objava i već 119 tisuća pratitelja, a prema njezinom priznanju već zarađuje oko tri tisuće dolara (oko 20 tisuća kuna) mjesečno reklamirajući proizvode poput “čaja za detoksikaciju” i drugih sličnih preparata koji smanjuju apetit.

Problem prevelikog utjecaja drušvenih mreža sve je prisutniji i rašireniji. Trend savršenog tijela i lica uz pomoć fotoshopa postao sveprisutan i vrlo opasan jer šalje pogrešne poruke. Sve to odgovara proizvođačima raznih nezdravih preparata za mršavljenje koji se sve češće »reklamiraju« upravo na ovaj način kroz društvene mreže. Prva influencerica koja je reklamirala ovakve preparate bila je Kim Kardashian. O svemu rekli su svoje mišljenje i izrazili zabrinutost i stručnjaci koji upozoravaju na ozbiljne posljedice:


– Poremećaji u prehrani su stvaran problem za mnoge mlade ljude. Način na koji Kim Kardashian potiče svoje fanove da razviju nezdrav odnos prema hrani zastrašujući je i ozbiljno zabrinjava – upozorio je liječnik Liam Hackett.Novopečena influencerica Ava u nedavnom je intervjuu pokušala objasniti svoje motive: – Ne shvaćate to dok vam ne počne rasti popularnost, ali što bolje izgledate, to ćete više novca zaraditi. Jednostavno vas drugačije tretiraju kad izgledate poput lutke. Društvene mreže stavljaju veliki pritisak na mene, ali zahvalna sam zbog toga. Pitam se kako bih izgledala  – otvoreno je priznala Ava.