Prestižni izbor ljepote

I Rijeka ima finalisticu: Sedamnaest prekrasnih djevojaka u izboru za Miss Universe Hrvatske

Ivana Kocijan

FOTO/ MERVAR/PR MISS UNIVERSE HRVATSKE

FOTO/ MERVAR/PR MISS UNIVERSE HRVATSKE

Prestižni izbor ljepote bit će održan ovog petka.Sedamnaest prekrasnih djevojaka natječe se za titulu Miss Universe Hrvatske 2020. godine. Prestižni izbor ljepote bit će održan ovog petka, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, uz izravan prijenos na Drugom programu Hrvatske televizije iz Studija Anton Marti na Prisavlju. U velikoj završnici za titulu će se boriti deset djevojaka.


Finalistice Miss Universe Hrvatske 2020. su: 21-godišnja Ivana Pravdica iz Rijeke, 23-godišnja Valentina Nežić iz Sesveta, 24-godišnja Maria Elena Vukić iz Splita, 18-godišnja Marinela Grljušić iz Požege, 27-godišnja Ivana Šep iz Zagreba, 19-godišnja Klara Jelača iz Splita, 22-godišnja Iva-Mila Brigljević iz Petrinje, 21-godišnja Mirna Naiia Marić iz Zadra, 24-godišnja Valentina Jelenčić iz Slatine, 22-godišnja Daria Matić iz Splita, 20-godišnja Katarina Klarić iz Zagreba, 19-godišnja Andrea Erjavec iz Perušića, 21-godišnja Tea Radić iz Zagreba, 26-godišnja Jela Vukadin iz Splita, 23-godišnja Melany Stojanov iz Zadra, 22-godišnja Klara Kokić iz Zadra Zadra te 18-godišnja Zrinka Ćorić iz Dubrovnika.


Jedina riječka finalistica je Ivana Pravdica, studentica na Visokoj poslovnoj školi PAR u Rijeci. Pozitivna, društvena, samouvjerena i ambiciozna djevojka bavi se modelingom, manekenstvom i glumom, a kako obožava životinje, najviše slobodnog vremena provodi u šetnjama sa svojim psom i druženju s prijateljima.

Baš kao i za vrijeme prvog dijela priprema, sve će finalistice biti smješten u luksuznom hotelu Esplanade gdje ih očekuje preliminarno ocjenjivanje, temeljem kojeg žiri odlučuje kojih će se 10 djevojaka u izravnom prijenosu boriti za titulu.


Djevojke će se u izravnom prijenosu žiriju i publici predstaviti u tri različita outfita: onom casual KiK Textillien, u kupaćim kostimima hrvatskog proizvođača Pletix i u večernjim haljinama jedinstvene Matije Vuice, dok će na nogama nositi cipele Baldinini.


Vrhunac izravnog prijenosa bit će trenutak u kojem će prošlogodišnja pobjednica Mia Rkman krunom Zlatarne Dodić okruniti svoju nasljednicu koja će potom od prodekana Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) primiti glavnu nagradu za četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij u vrijednosti do 20.000 eura.


Vođenje izbora povjereno je Jeleni Lešić koja je i sama nosila ovu prestižnu titulu 2005. godine, te Mariju Sedmaku, dok će u glazbenom dijelu nastupiti Damir Kedžo, naš predstavnik na Eurosongu, Domenica, Bojan Jambrošić, te duo Antonija Šola i Mario Roth.