Američka glumica

Gwyneth Paltrow svjedočila na sudu da nije kriva za skijašku nesreću

Hina

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Sanderson je rekao da je zbog sudara pretrpio "trajnu traumatsku ozljedu mozga"Američka glumica i dobitnica Oscara Gwyneth Paltrow u petak je na sudu svjedočila da nije kriva za sudar na skijaškoj stazi u američkoj saveznoj državi Utah 2016., u kojem su muškarcu slomljena rebra i dobio je potres mozga, što proturječi svjedočanstvu jedinog očevica.


Pedesetogodišnja Paltrow je tijekom ispitivanja rekla da je skijala sa svoje dvoje djece i da je zapravo nju udario Terry Sanderson, 76-godišnji oftalmolog u mirovini koji je podigao tužbu kojom traži više od 300.000 dolara odštete zbog incidenta u Deer Valley Resortu u Utahu.


Sanderson je rekao da je zbog sudara pretrpio “trajnu traumatsku ozljedu mozga”, a prvotno je tražio 3,1 milijuna dolara.
“Skijala sam i dvije skije su došle između mojih, što mi je raširilo noge, a zatim se neko tijelo priljubilo uz moje i čula sam veoma čudan zvuk stenjanja”, kazala je Paltrow.


Paltrow je također podigla tužbu kojom traži simboličan jedan dolar odštete i da druga strana plati pravne troškove.


Paltrow je u pitanje dovela prijašnje svjedočanstvo Craiga Ramona, Sandersonovog prijatelja, koji je rekao da je čuo vrisak prije no što je vidio da se Paltrow sudarila s umirovljenim oftalmologom.


Glumica je porekla optužbu, tvrdeći da je Ramon bio udaljen 12 metara i da nije bio u stanju razaznati tko je kriv, a porekla je i Sandersonove tvrdnje da je napustila mjesto nesreće, odbivši podijeliti osobne podatke s drugom stranom nakon nesreće.


“Nisam izazvala nesreću te ne mogu biti kriva za nešto što mu se naknadno dogodilo”, rekla je Paltrow.