Kontroverzni redatelj

Francuska glumica optužila Romana Polanskog za silovanje: “Bojala sam se da će me ubiti”

P. N.

Roman Polanski/Foto REUTERS

Roman Polanski/Foto REUTERS

Redateljev odvjetnik Herve Temime rekao je kako Polanski opovrgava navedene tvrdnje francuske glumiceNagrađivani filmski redatelj Roman Polanski optužen je ovih dana za još jedno silovanje. Francuska glumica Valentine Monnier tvrdi da ju je Poljak napao 1975. godine u Švicarskoj, kada je imala samo 18, prenosi Daily Mail. 


Nove optužbe dolaze u trenucima kada Polanski objavljuje novi film “I accuse” koji govori o aferi Dreyfus. Monnier navodi kako neće podnijeti tužbu jer se incident dogodio prije 45 godina, ali da ga je odlučila javno prozvati upravo zbog njegova novog filma u kojem se tematizira nepoštivanje pravde. 


– Jedva sam ga poznavala tada, nismo imali ni privatne ni poslovne poveznice. To se dogodilo jako nasilno, nakon što smo se vratili sa skijanja u skijašku kuću – tvrdi Monnier dodavši kako se bojala za svoj život tada. 
– Udarao me i tukao dok se nisam predala i pustila mu da me siluje. Tek sam bila navršila 18 godina. Bojala sam se da će me ubiti jer je on već tada bio svjetski poznati redatelj koji je mogao na taj način zataškati silovanje.


Redateljev odvjetnik Herve Temime rekao je kako Polanski opovrgava navedene tvrdnje francuske glumice naglasivši kako ona u dugih 45 godina nije nijednom podnijela tužbu protiv redatelja.