GRUBMAN SHIRE MEISELAS & SACKS

Hakeri napali odvjetničku firmu koja zastupa slavne zvijezde: Sumnja se da su iz istočne Europe

P. N.

hakeri

hakeri

Traže 21 milijun dolara ili će u suprotnom otkriti osobne detalje njihovih klijenata, poput Eltona Johna, Lady Gage i Barbre StreisandHakeri su napali stranicu vrhunskog odvjetnika Allena Grubmana koji inače zastupa slavne zvijezde i traže 21 milijun dolara ili će u suprotnom otkriti osobne detalje njihovih klijenata, poput Eltona Johna, Lady Gage i Barbre Streisand, prenosi Page Six.


Mrežna stranica tvrtke Grubman Shire Meiselas & Sacks je pala, a hakeri tvrde da imaju 756 gigabajta informacija, uključujući ugovore i osobne e-mailove. Već je procurio screenshot navodnog ugovora koji pripada Madonni.


Za Page Six su različiti izvori potvrdili da slučaj istražuje FBI, dok odvjetnička tvrtka kaže da je već obavijestila svoje slavne klijente o problemu.
“Hakeri su upali u sustav dok su svi ostali bili koncentrirani na koronavirus. Pretpostavljamo, ali nemamo još potvrdu, da su hakeri iz istočne Europe. Traže otkupninu u visini od 21 milijuna dolara i tvrtka pregovara s njima”, kažu.


Dodaju da kompanija ima osjetljive podatke o svemu, od radnih ugovora i povjerljivih nagodbi do sponzorskih ugovora najvećih zvijezda New Yorka i Hollywooda.


“Možemo potvrditi da smo žrtve cyber napada. Obavijestili smo naše klijente i osoblje. Zaposlili smo svjetske stručnjake koji su specijalizirani za ovo područje i radimo punom brzinom”, kažu iz tvrtke.


Ova odvjetnička firma zastupa glazbenike kao što su primjerice Barry Manilow, Rod Stewart, Lil Nas X, The Weeknd, U2 i Drake, a od slavnih imena tu su još i Priyanka Chopra, Robert De Niro, Sofía Vergara, LeBron James i Mike Tyson.


Hakeri su navodno poznati pod imenom REvil ili Sodinokibi, a u siječnju su napali kompaniju Travelex virusom koji je napadao informacije sve dok otkupnina nije plaćena u bitcoinu, čiji se trag ne može pratiti.


Glasnogovornik odvjetničke firme kaže da su žrtve sličnih napada bili HBO, Zoom i sud u Teksasu. “Njihovi klijenti su izrazili podršku jer razumiju da firma posljednja visoko-profilna žrtva ove globalne ucjenjivačke sheme”, kaže glasnogovornik.