Titanic

Evo zbog koga je Leonardo DiCaprio prihvatio ulogu života. U igri je bio još jedan poznati glumac

P. N.

FOTO/Instagram

FOTO/Instagram

Bez ohrabrenja, Leo bi možda bio u sasvim drugačijoj situaciji. “Titanic” je bez sumnje jedan od najgledanijih filmova na svijetu. Osim što su milijuni gledatelja plakali zbog sudbine Rose i Jacka, film je glumca Leonarda DiCapria lansirao iz svijeta mladih i nepoznatih glumaca, na samo zvjezdano nebo. Zanimljiva je informacija da DiCaprio nije bio siguran hoće li prihvatiti sudbonosnu ulogu. Dvoumio se oko uloge Jacka sve dok se u priču nije ubacio jedan njegov kolega, prenosi LADBible.


U popularnoj emisiji “The Graham Norton Show”, glumac Paul Rudd se osvrnuo na vrijeme kada je (vjerojatno) imao snažan utjecaj na karijeru Leonarda DiCaprija. Tema je započela pričanjem Roberta De Nira o tome kako je bio mentor mladom četrnaestogodišnjem Leu. Zaključuje da se od mladih dana mogao primijetiti njegov ogroman glumački talent. Voditelj emisije se zatim okrenuo Ruddu, kao još jednom “utjecajniku” na mladog glumca.


“Mislim da nisam imao utjecaj, ali ponekad, gledajući unatrag, pronađeš se u nekim zanimljivim razgovorima i trenucima. U to sam vrijeme radio s Leonardom na filmu ‘Romeo i Juija’, a moj je tata radio kao stručnjak za Titanic i vodio bi ljude primjerice na fakultetima, pričajući o Titanicu. Bio je to moj posljednji dan snimanja filma i svi smo na kraju otišli u bar. Bili smo u različitim autima, a ja sam sjedio pored Lea. Leo mi je rekao da mu je ponuđen film, veliki film – on je do tada radio samo na indie filmovima. Studijski je film i riječ je o ‘Titanicu’, a ja sam rekao da je to nevjerojatno jer sam znao puno o tom brodu obzirom na to da je moj tata stalno pričao o njemu. Razgovarali smo o tome, a Leo je ponavljao da ne zna što će raditi. Rekao sam mu da treba prihvatiti ulogu”, zaključuje Rudd.
Bez ohrabrenja, Leo bi možda bio u sasvim drugačijoj situaciji. “Mislim da nije ovisilo o meni, ali zanimljivo je prisjetiti se”, kaže Rudd.


“Titanic” iz 1998. godine, svakako je jedan od najpoznatijih filmova ikada, a produkcijski tim je razmatrao nekoliko zvijezda za ulogu Jacka. U intervjuu kojeg je dala Kate Winslet, pričala je o tome da je s njom na audiciji bio Matthew McConaughey koji je umalo dobio ulogu, prenosi LADBible.