Manekenka

Emily Ratajkowski gola prosvjeduje protiv zabrane pobačaja: ‘Naša tijela, naša odluka’

P. N.

Foto: Instagram

Foto: InstagramEmily Ratajkowski, glavom, bradom i znamenitom stražnjicom, ustala je protiv novog zakona koji zabranjuje pobačaj u saveznoj državi Alabami.


Zakon koji će stupiti na snagu šest mjeseci nakon što ga potpiše guvernerka Kay Ivey uznemirio je brojne Amerikance, ali osvrnuo na sebe i širu pozornost.


Manekenka poznata po svojoj slobodoumnosti, na svoj je Instagram odmah “postala” fotografiju na kojoj je u potpunosti obnažena.
To je bio njezin način da kaže kako svatko sa svojim tijelom ima pravo činiti što hoće. Uz fotografiju iznijela je i svoje jasne stavove i argumente protiv ovakvog zakona:


– Ovog tjedna, 25 odraslih bijelaca glasovalo je za zabranu pobačaja u Alabami, čak i u slučajevima incesta i silovanja. Ti ljudi na vlasti nameću svoju volju nad ženskim tijelima kako bi održali patrijarhat i produljili industrijski zatvorski kompleks, tako što sprječavaju žene s niskim ekonomskim mogućnostima da odluče da ne žele rađati. Države koje pokušavaju zabraniti pobačaj su države koje imaju najveći udio crnih žena. Sve se vrti oko klase i rase te je riječ o izravnom napadu na temeljna ljudska prava koja žene u SAD-u zaslužuju i koje štiti presuda Roe protiv Wadea. Naša tijela, naša odluka.