"U svom filmu"

Danijela Martinović o prvim nastupima s grupom “Magazin” i vjenčanju s Petrom Grašom

P. N.

FOTO/HRT

FOTO/HRTSimpatična pjevačica Danijela Martinovića iza sebe ima trideset godina karijere, a jednaka su joj strast i pjevanje i pisanje. Gostujući u emisiji “U svom filmu” urednice i voditeljice Tončice Čeljuske na HRT-u, otkrila je čime se trenutno bavi.


Martinović sudjeluje u dva projekta, jedan je humanitarna priča, vezano uz koncerte. “Imam još dva koncerta, u nizu koncerata, a koje sam nazvala “Neopisivo”, sav prihod od prodanih ulaznica ide zakladi Hrvatska za djecu”, kaže pjevačica.


Prvi nastupi za “Magazin”


Otkrila je i da se bacila u spisateljske vode te da je počela zapisivati jer sve što joj se događa proživljava vrlo intenzivno. “Često se, kao javna osoba, niti nemam priliku potpuno izraziti. Mogu reći da su to zapravo motivirajući poetski zapisi”, kazala je u emisiji.
Prokomentirala je i nezaobilaznog Tončija Huljića i priisjetila se prvih nastupa za “Magazin”. “Oni su bili jedan od tri najjača benda u regiji. Bit ću iskrena. Nisam bila opterećena svime time, jednostavno sam bila ja, a onda je to odmah iznjedrilo vrhunske stvari.


Nakon nekoliko godina u popularnoj grupi, priznaje da je osjetila umor i rekla da “više ne bi”. “Tu su počela moja prva propitivanja. Došla sam do situacije da sam bila prazna. Tko sam ja uopće? Koja je naša uloga? Gdje ja idem? Kamo idem? Tada sam imala 24 ili 25 godina. To je bio opaki ritam, ja stvarno više nisam bila u stanju stalno nastupati i mislila sam da više neću biti u stanju. Koncerti su bili rasprodani, a uopće nisam znala kako ću stati pred ljude”, priznala je pjevačica. 


“Najbolja žena na svitu”


Dotakla se i samostalne karijere, poglavito nastupa na Eurosongu na kojem je 1998. osvojila sjajno peto mjesto.  Kaže da je te večeri  imala veliku tremu, ali da kada je vidjela svoje prijatelje u publici, da je sve nestalo. Dodaje da je uoči nastupa očekivala dobar rezultat jer su im kladionice davale dobre šanse.


Prisjeća se i situacije kada joj je pukla kapilara u glasnici, što je značilo da doslovno, kako kaže, mjesec dana ne smije apsolutno ništa govoriti. “Petar je išao okolo i hvalio se “da ima najbolju ženu na svitu”, da ništa ne govori”, kaže Martinović, a prenosi HRT.


Medijski se puno pisalo o tome kada će Danijela Martinović i Petar Grašo pred oltar. “Svaka je moja izjava bila kao nekakvo opravdavanje, ali to nije tako. To je slobodan izbor te imamo takvu postavku jer on ima karijeru, a imam je i ja. Sretni smo” dodaje vječno nasmijana pjevačica.