Moby

Bio sam u paklu droge i seksa, mogao sam spavati sa svakom ženom koja bi rekla – da

P. N.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Uzimao je ecstasy za doručak, ispijao svaki dan litre votke i spavao s modelima. Bila je to dijeta koja nije mogla trajati. A onda se sve raspaloAmerički glazbenik Richard Melville Hall, poznatiji pod umjetničkim imenom Moby, najavio je izlazak memoara “Then It Fell Apart” za lipanj ove godine u izdanju izdavačke kuće Faber Books.


U svojim memoarima 53-godišnji slavni glazbenik otkriva tamnu stranu svoje slave.


Prisjetimo se, 1999. godine Moby je objavio album Play te s 10 milijuna prodanih primjeraka preko noći stekao status superzvijezde uvrstivši se u red s glazbenim legendama poput Davida Bowieja, Louea Reeda, Christine Ricci i Madonne…

Živio je život rok zvijezde okružen drogom i ženama. U svojim memoarima kazao je kako je spavao sa svakom ženom koja bi rekla- da.


Neočekivani globalni hit stavio je Mobyjevu bolesnu glazbenu karijeru na brzu traku uspjeha, ali njegova slava zapravo je bila karta za izopačenost, ali ne i sreću.Uzimao je ecstasy za doručak, ispijao svaki dan litre votke i spavao s modelima. Bila je to dijeta koja nije mogla trajati. A onda se sve raspalo.


– Želio sam umrijeti. Ali kako? Bilo je pet sati ujutro i imao sam 15 pića, kokain od 200 dolara i šačicu Vicodina. Tijekom proteklih nekoliko godina moja depresija se gradila i noći poput ove postajale su norma.


Bio sam usamljeni alkoholičar i očajnički sam želio nekoga voljeti i biti voljen za uzvrat. Ali svaki put kad sam se pokušao približiti drugom ljudskom biću, imao sam napade panike koji su me izolirali. Imao sam nekoliko uspješnih godina stvaranja glazbe i prodao desetke milijuna ploča, ali tada se moja karijera rasprsnula. Nisam mogao naći ljubav ili uspjeh, pa sam pokušavao kupiti sreću.Moby, koji se se danas zalaže za zaštitu životinja i kritizira američku politiku i Donalda Trumpa, u to je vrijeme bio u drugoj paralelnoj stvarnosti.