Tužna vijest

Anne Heche u kritičnom stanju nakon prometne. Liječnici kažu da nema nikakve šanse preživjeti

Hina

Reuters

Reuters

Glumica je u nesreći zadobila "teške ozljede" mozga, navodi se u priopćenju koje je u četvrtak objavio agent 53-godišnje glumiceAmerička glumica Anne Heche je u kritičnom stanju nakon prošlotjedne prometne nesreće u Los Angelesu i “ne očekuje se da će preživjeti”, pišu američka glasila.


Glumica je u nesreći zadobila “teške ozljede” mozga, navodi se u priopćenju koje je u četvrtak objavio agent 53-godišnje glumice, a prenose ga mediji.


“Još davno je odlučila da će donirati organe i liječnici je održavaju na životu kako bi utvrdili jesu li prikladni za doniranje”, navodi se u tekstu.
U priopćenju se usto zahvaljuje na izrazima potpore upućenim Anne Heche te medicinskom osoblju koje joj je saniralo opekline u bolnici West Hills, na sjeveru Los Angelesa.


“Anne je imala veliko srce i svojom je plemenitošću osvajala svakog s kim bi se susrela”, dodaje se u priopćenju.


“Smatrala je da je širenje dobrote i radosti najvažnija zadaća u njezinu životu, važnija od njezina iznimnog talenta”, nastavlja se u priopćenju u kojemu se ističe da će ju svi “pamtiti po njezinoj srčanosti i poštenju”


Glumica je u komi od nesreće 5. kolovoza kada se automobilom zaletjela u dvokatnicu u četvrti Mar Vista, “prouzročivši oštećenje zgrade i velik požar”, priopćili su losangeleski vatrogasci.


Pedeset devet vatrogasaca gasilo je požar 65 minuta, dodaje isti izvor.


Losangeleska policija navodi u priopćenju objavljenom u četvrtak da će obaviti analizu krvi Heche i da će istražitelji “predati slučaj nadležnim pravosudnim tijelima”. Policija ipak ne navodi hoće li slučaj završiti na sudu.


Lokalni mediji su istog dana pisali da su prve krvne pretrage pokazale prisutnost narkotika u krvi. No moraju se obaviti i druge analize kako bi se utvrdilo je li pozitivan nalaz možda povezan s nekim medicinskim tretmanom.


Kako piše TMZ, internetski portal koji prati slavne osobe, pozivajući se na neimenovane policijske izvore, Heche je bila pozitivna na kokain i fentanil, jak sintetski opioidni analgetik koji se koristi u nekim liječenjima.


Anne Heche je glumila u velikom broju filmova u 1990-im, među kojima u “Šest dana, sedam noći” i “Donnie Brasco”. Poznata je i po ulozi u sapunici “Another World” za koji je 1991. nagrađena Emmyjem.


U 1990-im bila je u vezi s voditeljicom Ellen DeGeneres, što su mediji pomno pratili.