Oproštaj od glazbenika

Severina se prisjetila Rajka Dujmića: “Vidjeli smo se prije dva tjedna, jedan je od najvećih svih vremena”

P. N.

Foto arhiva

Foto arhiva

Nedostaješ mi, Rajko... Nedostaješ generacijama koje su rasle uz Nove fosile. Nedostaješ mi do bola... Volimo te svi - napisala je pjevačicaMnogi se estradnjaci na društvenim mrežama opraštaju od legendarnog Rajka Dujmića, a javila se i Severina koja je opisala njihov zadnji susret prije dva tjedna, kao i snimanje pjesme “Nedostaješ mi”.


– Rajka sam srela slučajno prije dva tjedna, izgrlili smo se i skoro zaplakali, nisam ga vidjela dugo. On je jedan od najvećih kompozitora s ovih prostora ikada. Jednom me nazvao i rekao da ima pjesmu ‘Nedostaješ mi’ za mene, ali da želi da je otpjevam u studiju nakon koncerta u 2h ujutro, umornog glasa. Pjevala sam spavajući i molila ga da snimam sutra.


‘Neee, ovo je to, ovo mi je trebalo’, kaže i sjedne u 5h ujutro za klavir u studiju i odsvira solo u toj pjesmi. Dok sam ga gledala kako svira i sklada u isto vrijeme, bila sam presretna, jer je on napisao glazbu za ‘Moju Milenu’… Da je živio u nekoj drugoj zemlji, dobio bi sve počasti, jer je svojim pjesmama bio u našim životima.
Nedostaješ mi, Rajko… Nedostaješ generacijama koje su rasle uz Nove fosile. Nedostaješ mi do bola… Volimo te svi. Počivao u svojim pjesmama…”, napisala je Severina.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

S 9 godina sestra me dovela za ruku u ‘Mozaik’ na audiciju za takmičenje “Djeca pjevaju.” Kad je došao moj red, ušla sam i rekla da želim pjevati pjesmu ”Moja Milena” od Novih fosila. Remi Kazinoti, tad tek sa završenom akademijom, mi je rekao: “Ne možeš, mala, tu pjesmu pjeva muškarac…” Rekla sam: “Ili tu ili ništa.” On je rekao: “Onda ništa.” I ja sam se uputila prema vratima. Moja sestra me nagovarala da pjevam neku drugu pjesmu. Nisam htjela i već sam se uhvatila za kvaku, kad se iz jednog kantuna digla jedna gospođa i rekla: “Slušaj, Remi, pusti ovu malu da piva šta oće.” To je bila Lepa Smoje. Takmičenje je bilo u splitskom HNK-u. Pobijedila sam… Rajka sam srela slučajno prije dva tjedna, izgrlili smo se i skoro zaplakali, nisam ga vidjela dugo. On je jedan od najvećih kompozitora s ovih prostora ikada. Jednom me nazvao i rekao da ima pjesmu ‘Nedostaješ mi’ za mene, ali da želi da je otpjevam u studiju nakon koncerta u 2h ujutro, umornog glasa. Pjevala sam spavajući i molila ga da snimam sutra. “Neee, ovo je to, ovo mi je trebalo” – kaže i sjedne u 5h ujutro za klavir u studiju i odsvira solo u toj pjesmi. Dok sam ga gledala kako svira i sklada u isto vrijeme, bila sam presretna, jer je on napisao glazbu za “Moju Milenu”… Da je živio u nekoj drugoj zemlji, dobio bi sve počasti, jer je svojim pjesmama bio u našim životima. Nedostaješ mi, Rajko… Nedostaješ generacijama koje su rasle uz Nove fosile. “Nedostaješ mi do bola…” Volimo te svi ❤️❤️❤️❤️ Počivao u svojim pjesmama… #volimstosevolimo #ljubavseljubavljuvraca #severina


Objavu dijeli Severina (@severina)