Nova serija

Serija “Grijeh” od ove subote na HBO-u

Mira Jelačin

Foto: HBO

Foto: HBO

Serija istražuje prijateljstvo i ljubav tijekom krize AIDS-a 1980-ih kroz oči trojice mladih gay muškaraca u Londonu.Nova serija nagrađivanog scenarista Russella T Daviesa »Grijeh« (It’s A Sin) imat će premijeru 23. siječnja na HBO GO kada svih pet epizoda dolazi u ponudu. Glavnu ulogu tumači Olly Alexander, pjevač synth pop benda Years & Years. Pored njega, u seriji glume Omari Douglas, Callum Scott Howells, Lydia West, Nathaniel Curtis, Keeley Hawes, Shaun Dooley, Neil Patrick Harris, Stephen Fry i Tracy Ann Oberman. Izvršni producenti su Russell T. Davies, autor serija »Godine i godine« i »Vrlo engleski skandal« te Nicola Shindler.


– »Grijeh« je vrlo britanska priča, ali epidemija AIDS-a bila je globalna i mislim da će publika rezonirati s potresnom pričom o ljubavi, prijateljstvu i padovima koje je to vrijeme donijelo, ispričanom kroz zanimljive i složene likove. Predvođeni mladim i karizmatičnim glumcima, s Russellovim zaštitnim znakom, snažnim pripovijedanjem koje podjednako može nasmijati i rasplakati, nevjerojatno sam ponosna na »Grijeh«, izjavila je o seriji Nicola Shindler.


Serija istražuje prijateljstvo i ljubav tijekom krize AIDS-a 1980-ih kroz oči trojice mladih gay muškaraca u Londonu. Godina je 1981., a Ritchie, Roscoe i Colin započinju novi život u Londonu.
Iako se isprva ne poznaju, ove mlade gay momke i njihovu najbolju prijateljicu Jill spoji sudbina te uskoro dijele zajedničke avanture. Međutim, novi virus se širi, a njihovi životi uskoro će biti testirani na načine na koje nisu ni zamišljali. Kako desetljeće prolazi, a oni odrastaju u sjeni AIDS-a, odlučni su živjeti i voljeti strastvenije nego ikad.


Večeras na HBO GO dolazi treća sezona hit serije »Potomci«.