»Šuti i pjevaj«

Sara Renar: Prema recenzijama, njezin je novi album najbolji koji je snimila u karijeri

Sandy Uran

Foto: Promo

Foto: Promo

"Nije odrekla elektronike kao okosnice oko koje pjesmama plete melodije, ali je za razliku od dosadašnjih izdanja pristupila znatno progresivnije i eksperimentalnije ponudivši veliko glazbeno djelo", stoji u recenziji»Da bude odmah na početku jasno, novi album Sare Renar najbolji je album koji je snimila u svojoj karijeri. Izuzetno hrabar i vrlo progresivan.


Kako zbog eksperimentiranja glazbom i produkcijom, tako i zbog stihova kroz koje je odlučno progovorila o mračnoj sadašnjosti svijeta u kojem živimo i crnila pred nama s naglaskom na život žena u današnjem društvu«, započinje recenziju novog albuma Sare Renar Dubravko Jagatić iz Nacionala (Ocjena 5/5).


»Šuti i pjevaj« je objavljen simbolično na Dan žena, 8. ožujka, a upravo su teme položaja žene u društvu, religije, umjetnosti, ali i ljubavnih, prijateljskih i ekonomskih odnosa teme 9 pjesama koje stižu u eklektičnom spoju elektroničke glazbe i kantautorskog izričaja.


sara_renar

Foto: Marina Uzelac
»Sara Renar se nije odrekla elektronike kao okosnice oko koje pjesmama plete melodije, ali je za razliku od dosadašnjih izdanja pristupila znatno progresivnije i eksperimentalnije ponudivši veliko glazbeno djelo u globalnim okvirima pa ne bi trebalo čuditi da »Šuti i pjevaj« dobije i niz pohvala od glazbenih kritičara iz svijeta bez obzira što su sve pjesme na hrvatskom jeziku«, nastavlja Dubravko Jagatić i ističe Tonotu, odnosno Ivonu Eterović iz dua Playground Hustle koja je radila produkciju cijelog albuma.


Inače, Playground Hustle gostuje na pjesmi »Kapital« što nije jedino gostovanje na albumu jer je tu i cijeli niz session glazbenika, ali i ženskih vokala na pjesmi »Šuti i pjevaj«.


Na webshopu Croatia Recordsa moguće su prednarudžbe CD-a, a iako je izlazak najavljen za 2. travnja, zbog epidemiološke situacije u cijeloj Europi kasni proizvodnja CD-a pa je službeni datum pomaknut na 16. travnja.