RTL

Sanela Kovačević Nelly stručnjakinja iz “Braka na prvu”: ‘Neka ljubavna razočaranja bila su pokretač moje karijere’

Edita Burburan

Foto: MAJA BOTA ŠTRBE ZA RTL

Foto: MAJA BOTA ŠTRBE ZA RTL

"kada sam došla do važnih spoznaja, ostvarila sam i kvalitetan odnos sa sadašnjim partnerom", kaže Nelly Jedna od omiljenih RTL-ovih emisija svakako je emisija »Brak na prvu« u kojoj tim stručnjaka pomaže kandidatima pronaći srodnu dušu.


Sanela Kovačević Nelly upravo je jedna od stručnjakinja, love coach, magistra ekonomije i spisateljica čije će analize muško-ženskih odnosa gledatelji sa zanimanjem moći pratiti svakodnevno od sljedećeg tjedna, od ponedjeljka do petka u 21.15. Nelly će gledateljima otkriti cijeli proces kroz koji prolaze i kako se biraju kandidati koji će kasnije ući u emisiju.


Veći izazovi


Naime, kandidati prolaze razna testiranja, odgovaraju na brojna pitanja kako bi eksperti dobili odgovore koji im potom služe za detaljnu analizu njihovih profila.
– Osim njihovih trenutačnih preferencija, važna su i njihova iskustva iz prošlosti, uključujući i ona sretna i bolna iskustva prekida, kao i načini na koje reagiraju u određenim situacijama.


Sve te faktore uzimamo u obzir prilikom odabira parova i procjene njihove kompatibilnosti, a osim što uvažavamo njihove želje, nastojimo im dati ne samo ono što oni žele, nego ono što smatramo da im treba.


Naime, u stvarnom životu ljudi najčešće biraju isti tip osobe za partnera, a tako često propuštaju priliku za novo, potpune drukčije, a često i bolje iskustvo, kaže Nelly i dodaje kako će u trećoj sezoni kandidati biti suočeni s još većim izazovima.


Najavljuje i zanimljive nove sudionike koji su karakterno različiti, zbog čega i različito reagiraju u određenim situacijama.


– Gledatelji mogu očekivati romantične i emotivne trenutke, kao i one manje bajkovite, popraćene svađama i nesporazumima. Ipak, sve su to stvarne životne situacije s kojima će se svi moći poistovjetiti.


Bit će zanimljivo svjedočiti transformacijama pojedinaca, kao i razvoju njihovih partnerskih odnosa, dodaje spisateljica, autorica četiri knjige o muškarcima, »Muškarac u šaci«, »Muškarac u vezi«, »Muškarac iz snova« i »Tajne uspješnog dopisivanja s muškarcem«, pa je njezin savjet uvijek dobro poslušati.


– Žene ponajprije trebaju osvijestiti što zaista žele kako bi bile selektivne prilikom odabira partnera. I nikako ne trebaju prve susrete doživljavati suviše ozbiljno, nego pristupati novim poznanstvima sa znatiželjom, umjesto s visokim očekivanjima.


Mnoge se žene obeshrabre nakon nekoliko propalih spojeva i olako zaključe da nemaju sreće u ljubavi, no to je samo iskustvo i korak bliže pronalasku adekvatnog partnera.


Važno je nastaviti upoznavati nove ljude i proširiti krug kretanja i poznanika jer u zoni komfora nije moguće upoznati nikoga novoga, savjetuje ekspertica.


Foto: RTL


Spremnost na toleranciju


Otkrila nam je i što ona posebno vrednuje i očekuje od muškaraca, te kako uz njezina znanja prolazi njezin emotivni život.


– Moj je ljubavni put obilježio i moj profesionalni put jer sam još kao djevojka u ranim dvadesetima pokušavala razumjeti psihologiju muško-ženskih odnosa te razlike u razmišljanju muškaraca u odnosu na nas žene.


Zašto sve u početku bude obećavajuće pa krene nizbrdo, kako ostvariti kvalitetnu vezu s nekim tko ti se sviđa, kako prestati gubiti vrijeme na pogrešne osobe i površne odnose…?


Tada sam počela s istraživanjem te tematike, a potom to pretočila u svoj spisateljski put. Neka ljubavna razočaranja o kojima sam pisala u svojim knjigama zapravo su bila i pokretač moje karijere, a kada sam došla do važnih spoznaja, ostvarila sam i kvalitetan odnos sa sadašnjim partnerom.


Inače, kod partnera su mi najvažniji dobrota, pouzdanost, empatija, važno mi je da je ambiciozan i da podržava moje ambicije, a uvijek će me odbiti škrtost i sebičnost. Za svakoga je to individualno i drukčije, ali važno je znati što smo spremni tolerirati, a što nikako ne bismo tolerirali kod partnera jer nikoga ne možemo promijeniti ako to ne želi napraviti sam, zaključuje Nelly.