Koncert legende

“Samo nas nebo rastavit može”: Mišo Kovač raspametio Arenu Zagreb

Siniša Pavić

Foto: D. JELINEK

Foto: D. JELINEK

Publika od 7 do 77 godina pjevala je zajedno s Mišom koji je još jednom dokazao da godine nisu važneZAGREB – Krajem prošle godine pjevačka legenda, neokrunjeni kralj naše estrade, jedinstveni Mišo Kovač održao je koncert za pamćenje pred splitskom publikom u rasprodanoj Spaladium Areni.


U subotu navečer raspametio je on i zagrebačku publiku koja je pohrlila u Arenu. Publika od 7 do 77 godina, pjevala je zajedno s Mišom na koncertu zankovita imena »Samo nas nebo rastavit može«.


Treći je ovo put da Mišo Kovač puni Arenu u gradu u kojem živi preko 50 godina. Kako i ne bi kad je tijekom karijere prodao više od dvadeset milijuna ploča i dobitnik je brojnih diskografskih i glazbenih nagrada.
Kako i ne bi kad su iza njega hitovi uz koje se raslo i odrastalo, istinski klasici poput; »Ako me ostaviš«, »Ti si pjesma moje duše«, »Ostala si uvijek ista«, »Poljubi zemlju«, »Dalmatino«, »Svi pjevaju, ja ne čujem«, »Drugi joj raspliće kosu«, »Nikoga nisam volio tako«, »Dalmacija u mom oku«…. Pa su fanovi i opet zborno pjevali, dovoljno je bilo da Mišo podigne ruku u zrak, a on ih je marno dizao.


Da će dvorana biti posve pristojno popunjena bilo je jasno već po prometnoj gužvi na rotoru u izgradnji. Šteta, zapravo, što nije rotor već do kraja izgrađen, jer bi mu ovolika količina prometa bila savršen test učinkovitosti.Dok se pak čekalo da Mišo izađe na binu, ljudstvo je pjevalo sve što se s razglasa puštalo. A onda su se zagasila svjetla. »Mišo, Mišo!«, skandiralo je ljudstvo.


I kralj je stigao i koncert započeo s »Poljubi zemlju po kojoj hodaš«. Sve što se dalje dogodilo samo je prilog istini da su veze Miše Kovača i njegove publike neraskidive. Pjevalo se zborno i »Ti si pjesma moje duše«, i »Svi pjevaju, ja ne čujem«, a Mišo je često koristio prostor između pjesama i da prozbori koju.


– Svakog čovjeka poštujem, svaki je čovjek najveći, a Mišo Kovač pjeva za njega – kazao je tako Mišo.


Nije, međutim, samo Mišo Kovač pjevao sinoć u Areni. Upotpunili su njegov koncert njegovi gosti; Nina Badrić, kći mu Ivana Kovač, Slavonske Lole i Alen Nižetić.


Što se pak poznatijeg svijeta tiče, nešto smo ga vidjeli šuljajuć se oko VIP loža, a nešto nam je prišapnuo Tomislav Madžar, savjetnik Predsjednice. Vidjeli, primjerice, jesmo Zlatka Matešu, Slavicu Ecclestone, Aleksandru Dojčinović. Čuli od savjetnika jesmo da su tu i da ce doći i Tereza Kesovija, i Ivica Olić, i Luka Zajc, šef kabineta predsjednika UEFA-e.


Mišo Kovač u srpnju je proslavio 78. rođendan. Ovaj sinoćnji koncert samo je još jedan dokaz u nizu one stare da godine nisu važne, barem kad su ovakve veličine u pitanju.