Richard Starkey

Ringo Starr za 80. rođendan dobio poruke mira i ljubavi iz svemira

Hina, Ivana Kocijan

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Međunarodna svemirska stanica (ISS) i rover Curiosity s Marsa slavnom su bubnjaru za 80. rođendan poslali poruku »mir i ljubav«Bubnjar Beatlesa Ringo Starr jučer je proslavio 80. rođendan te je tim povodom dobio poruke »mira i ljubavi« iz svemira.
– Wow, ovo su prvi »mir i ljubav« iz svemira, tvitala je zvijezda u odgovoru na dvije poruke s Međunarodne svemirske stanice (ISS) i rovera Curiosity s Marsa.


Legendarni Starr, rođen kao Richard Starkey u Liverpoolu 1940. godine, pozvao je ljude da se pridruže »pokretu mira i ljubavi« kako bi proslavili njegov rođendan.
– Moji kolege i ja šaljemo najiskrenije i najljepše želje za rođendan, napisao je američki astronaut s ISS-a Chris Cassidy u videoporuci i dodao:
– Vi ste glazbena ikona, vaša poruka mira i ljubavi desetljećima odjekuje svijetom.


Rođendanske čestitke Starr je jučer primao iz cijelog svijeta, a pristigle su mu i preko Twitter računa NASA-ina rovera Curiosity na Marsu u kojemu piše: »S površine Marsa razmišljam o vašoj poruci #PeaceAndLove i kako nam je u dobrim i u teškim vremenima bolje uz malo prijateljske pomoći«.
Starr je postao član Beatlesa početkom 1960-ih s Paulom McCartneyjem, Johnom Lennonom i Georgeom Harrisonom. Sedamdesetosmogodišnji McCartney uz njega je jedini živući član grupe koja se raspala krajem 1969. godine.


Glazbenik, pjevač, skladatelj i glumac čiji je prvi bend osnovan davne 1957. godine, još je uvijek najpoznatiji po radu u kultnim Beatlesima. Zahvaljujući svome stilu i vještini ima status jednog od najutjecajnijih bubnjara te se može pohvaliti mjestom u bubnjarskoj dvorani slavnih, a također je i dvaput primljen u Rock and Roll kuću slavnih, jednom kao član Beatlesa, a jednom kao soloumjetnik. Na popisu najboljih bubnjara svih vremena časopisa Rolling Stone pripalo mu je peto mjesto.


Između ostalog, prije dvije godine proglašen je i najbogatijim bubnjarom na svijetu. Njegov se imetak procjenjuje na 350 milijuna dolara.
Unatoč godinama, Starr ne prestaje raditi i nastupati pa je tako krajem prošle godine objavio dvadeseti studijski album »What’s My Name«, snimljen u njegovom kućnom studiju u Los Angelesu.


Na albumu se, između ostalog, nalazi obrada pjesme Johna Lennona »Grow Old with Me« koju je Starr otpjevao i odsvirao s Paulom McCartneyjem, te Starrova soloverzija pjesme »Money (That’s What I Want)« koju je svojevremeno snimio i s grupom Beatles.