Predstavljanje na 37. rođendan grupe

Riječki Putokazi završili snimanje glazbenog videoomnibusa “Meandri”

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

"Tužna" – metafora dvojakog putovanja, prije i poslije smrtiRiječki Putokazi predstavili su novi singl s hvaljenog 14. albuma »Meandri«. Riječ je o pjesmi »Tužna«. Kao peta »postaja« ujedno i netom završenog igranog filma u formatu omnibusa, ovaj je singl uistinu je tužna pjesma.


– Komu je do istine, zna, prigrliš li život, prigrlio si i bol. Doista, ne postoji nitko tko nije nekoga »izgubio« u fizičkom ili čuvstvenom svijetu. Svi smo uronjeni u »veliku životnu vodu« u pokretu koja »meandrira« zavojima na kojima protječemo i »punimo« vrijeme svoje fizičke pojavnosti, ističu Putokazi.


Glazbeni videoomnibus, novi uradak Putokaza, skup je različitih čitanja na temu Smrti i prolaznosti, talentirane mlade autorice i redateljice Gee Rajić, koja o videu »Tužne« kaže:
– Tužna je metafora dvojakog putovanja, onog prije i poslije smrti. Odlazak je simbolički predstavljen hodom i vlakom. Hod je alegorija slobodne volje, donošenja odluka i biranja vlastitog puta, a vlak predstavlja predodređen, pasivan odnos.


U videu koji je sniman u unutrašnjosti Istre, Vele Drage i Limskog kanala, sudjeluju Antonela Brenko i djevojčica Ema Šuran.


Legendarni riječki Putokazi svoj će filmski uradak, 45-minutni omnibus »Meandri«, predstaviti krajem veljače na svoj 37. rođendan.
Za skladbu »Tužna« glazbu, tekst i vokalni aranžman potpisuje Miranda Đaković, a instrumentalni aranžman djelo je Zorana Majstorovića i Iztoka Turka. Akustična gitara i glas Miranda Đaković, arapska lutnja, akustična gitara, bisernica i udaraljke Zoran Majstorović, vokali: Jasmina Sokoli, Mia Dorčić, Antonia Svetina, Helena Živković, Vedrana Lisica, Tea Mirth, Dolores Marinić, Magda Martedić Šimac i Branka Matić Dereta.